Десеткована Црвена звезда јуриша на Митјиланд (18.45): Храбро, па шта буде!

Г.С.
Десеткована Црвена звезда јуриша на Митјиланд (18.45): Храбро, па шта буде!

БЕОГРАД - Храбро, одговорно и концентрисано. То је рецепт по којем ће се десеткована Црвена звезда вечерас супротставити Митјиланду, у утакмици трећег кола Лиге Европе (18.45 часова).

“Црвено-бијели” су у прве двије рунде на плећа бацили Брагу (2:1) и Лудогорец (1:0) па са максималним учинком и дозом умјереног оптимизма дочекују захтјеван испит у Скандинавији.

Па ипак, планове Дејану Станковићу и сарадницима умногоме је пореметила инфекција вирусом корона, која је не тако давно из строја избацила готово пола тима. Неки играчи су се вратили у погон, а неки попут Александра Катаија, Милана Павкова, Ришарија Живковића нису. Уз то, Вељко Николић је повријеђен.

Покер “црвено-бијелих” асова је остао кући и вечерас неће бити у прилици да нападне Данце. А кога нема, без њега се може. И мора.

- Катаи је имао корону и потребан му је опоравак. Није страшно, али ако има и минималан проблем не желимо да ризикујемо. Сале, Павков, Живковић и Николић ће остати у Београду. Имамо озбиљне кадровске проблеме, али нећемо се предавати - појаснио је Станковић.

Српски шампиони су у врло сличној ситуацији били и пред други испит у Бугарској. И положили су га високом оцјеном, на крилима све бољег Гелора Канге, који ће и у Хернингу бити јак Звездин адут.

- Чињеница да смо успевали да остваримо успехе упркос свим досадашњим проблемима је похвала момцима. Није то иста Звезда, а правимо резултат. Задовољан сам јер је тако. Играчи на свој начин бране боје. Не знамо како ће проћи утакмица, али желимо да учествујемо у свакој, да се питамо, да контролишемо меч, да када дође до 50:50, да превагне на нашу страну. Морамо бити храбри и концентрисани. О пласману у наредну рунду не размишљам, само о победи над Митјиландом - закључио је Станковић.

Искуство

Оно што храбри Станковића и сараднике је то што су “црвено-бијели” посљедњих година сакупили озбиљно европско искуство.

- С обзиром на просек година, доста смо искуснији и старији од Данаца. Наши играчи имају искуства у оваквим дуелима. Отворили смо добро групну фазу и нема разлога да не наставимо тако, али да ће бити тешко - биће. Ривал је добра екипа, са квалитетним младим играчима, и неће бити лако, али искуство је на нашој страни - додао је Деки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана