Дејан Станковић у проблемима пред меч са Хофенхајмом: По нову побједу без обзира на проблеме

Г.С.
Дејан Станковић у проблемима пред меч са Хофенхајмом: По нову побједу без обзира на проблеме

БЕОГРАД - Проблеми нису заобишли тренера Црвене звезде Дејана Станковића пред сусрет петог кола Лиге Европе против Хофенхајма, који је на распореду вечерас од 18.55 часова на стадиону “Рајко Митић”.

Повреде и вирус корона кроје тим Станковићу, који је истакао да не жели то узимати као алиби већ да они који се нађу на терену морају дати свој максимум и да неће бити нимало лако против такође десетковане екипе. Он не може да рачуна на повријеђене Александра Катаија и Мирка Иванића, те Милана Родића који се тек опоравио од вируса корона, али није спреман, баш као ни Марко Гобељић, који дуго времена није имао такмичарски меч. Главобољу му је задао и Алекса Вукановић који чека резултат тестирања, јер се сумња да је инфициран короном.

- Опет смо у дефициту са играчима. Не прија када се дан пред утакмицу изненада нешто деси. Сигуран сам да ћемо извући максимум, јер нам овај сусрет доноси много. Адаптирамо се сваки дан у новонасталој ситуацији. Радили смо тестирања, чекамо још неке резултате. Вероватно ћемо имати још неког позитивног. Ово са Алексом нас је мало пореметило, могуће је да ће бити промене у формацији - навео је тренер Звезде.

Свијетла тачка је повратак у тим Гелора Канге и Секуа Санога.

- Ово је склоп феноменалних момака, људи који су спремни и на своју штету да ураде ствари за добробит клуба, екипе и резултата. Не бојим се, ко год да изађе на терен, знам да ће бити прави - истакао је Станковић.

Звезда је 99 одсто осигурала пролазак у другу фазу Лиге Европе, а потребна јој је побједа са три гола разлике ако жели прво мјесто на табели.

- Када треба да добијеш 3:0, мораш много да ризикујеш, да се отвориш. Идемо на победу, из организоване игре. Фудбал је чудна игра, никад не знаш како ће се наместити утакмица. Битно је да будемо компактни. Добра организација и калкулисани ризик. Приступ 11 момака који изађу и оних са клупе мора да буде стопроцентан. И, онда полако, минут по минут - навео је тренер “црвено-бијелих”.

Похвално је говорио о наредном ривалу.

- Играмо против доминантне екипе у нашој групи. Резултати то говоре. Можда имају проблема у Бундеслиги, али то није мерило. Они су у нашој групи фаворит. Видећемо са каквим тимом ће и они доћи, да ли ће бити стандардно, да ли ће калкулисати, одмарати... Њима је Бундеслига много битна и имају проблема - рекао је Станковић.

Нијемци у Београд долазе са жељом да овјере прво мјесто, а евидентно је да ће доћи ослабљени, те у екипи вјероватно неће бити Андреја Крамарића, Штефана Поша, Кевина Акпогума, Рајана Сесењона, Кристофа Баумгартнера, Диадија Самасекуа, Флоријана Грилича... У игри нису само три бода, него и милион евра, колико доноси прво мјесто у групи.

Група Л

1. Хофенхајм       4        4        0        0        13:1   12

2. Ц. звезда          4        3        0        1        9:4     9

3. Либерец 4        1        0        3        2:12   3

4. Гент        4        0        0        4        2:9     0

Црвена звезда - Хофенхајм (18:55), Гент - Либерец (18:55).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана