Дебакл Звезде

Танјуг
Дебакл Звезде

Фудбалери Црвене звезде су доживјели тежак пораз у петом колу Групе Б Лиге шампиона од минхенског Бајерна резултатом 6:0.

Изабраници тренера Владана Милојевића су били потпуно инфериорни током цијелог меча, осим уводних минута у првом и другом полувремену када су покушавали високим пресингом да дођу до шансе да угрозе голмана Мануела Нојера.

Утакмицу је обиљежио пољски репрезентативац Роберт Левандовски, који је постигао четири гола за 14 минута у другом полувремену, један погодак му је поништен у првом дјелу меча, а пропустио је и велику прилику када се нашао “1 на 1” са чуваром мреже Звезде Миланом Борјаном.

Управо је канадски репрезентативац био заслужан што је Бајерн на полувремену имао предност од само 1:0, пошто је уписао чак пет одбрана и спречио да се катастрофа догоди већ у првих двадесетак минута.

Ипак, Борјан није могао никако да реагује у 14. минуту када је Бајерну предност донио Леон Горецка, фантастичним ударцем главом послије центаршута Фелипеа Кутиња.

Везни фудбалер се нашао између двојице централних дефанзиваца Звезде Милоша Дегенека и Немање Милуновића, који су стајали као укопани и нису ни покушали да спрече ударац противничког играча.

Тандем штопера Звезде се налазио на великим мукама, најприје је Милуновић добио жути картон већ у шестом минуту, да би свега минут касније Дегенеку лопта прошла испод ноге и стигла у посјед Левандовског који није искористио шансу да се упише у стријелце.

Тандем штопера Звезде се налазио на великим мукама, најприје је Милуновић добио жути картон већ у шестом минуту, да би свега минут касније Дегенеку лопта прошла испод ноге и стигла у посјед Левандовског који није искористио шансу да се упише у стријелце.

До 20. минута је Бајерн упутио чак десет удараца у гол Звезде, која је у својим статистичким кољонама имала уписане само прекршаје, жуте картоне и одбране Борјана.

Тек у 27. минуту су дефанзивци Звезде успјели први пут да зауставе Левандовског, коме је у 40. поништен погодак пошто је претходно Корентан Толисо играо руком.

На полувремену је однос у посједу лопте био 72:28, а Звезда није имала ниједан шут ка голу Мануела Нојера.

И друго полувреме су фудбалери Звезде добро отворили, али је свака нада да ће се догодити чудо нестала у 52. минуту, када је судија Бјорн Кујперс додјелио једнаестерац Бајерну.

Дегенек је клизећим стартом покушао да спријечи налет Левандовског, али га је лопта погодила у руку којом је покушао да се ослони, што је Пољак искористио и започео своју серију.

Између два гола нападача Бајерна забиљежен је и шут Алексе Вукановића, да би потом Левандовски био прецизан у 60, 64. и 67. минуту.

До краја меча је Звезда имала прилику преко Мирка Иванића, у 87. минуту је захваљујући њему уписан и први ударац у гол противника, али је тачку на меч ставио Толисо, голом у 89. минуту.

Вриједи још једном истаћи да је Борјан одиграо сјајну утакмицу, упркос примљених шест голова, пошто је уписао чак десет одбрана.

На крају, однос у посједу лопте је био 72:28, а њемачки гигант је био доминантан у свим статистичким параметрима, док играчи Звезде ни у једном тренутку нису дјеловали као кадри да иоле угрозе противника пред 44.118 навијача на стадиону “Рајко Митић”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана