Дарко Панчев, легендарни нападач Црвене звезде: На карантин навикао у војсци

Г.С.
Дарко Панчев, легендарни нападач Црвене звезде: На карантин навикао у војсци

СКОПЉЕ - Легендарни нападач Црвене звезде Дарко Панчев дане проводи са породицом у свом дому у Скопљу.

Златна копачка Европе из 1991. године у главном граду Сјеверне Македоније има чувени кафић “Деветка” сходно броју на леђима којег је носио током каријере, а описао је како проводи дане током пандемије вируса корона.

- Мало се досађујем, мало гледам телевизију. Углавном сам са породицом, са децом која су мало нервознија од нас, да кажем старијих. За сада смо дисциплиновани, морамо бити такви, јер је ова болест јака и тешка. Потребно је слушати надлежне органе и поштовати правила, како у Скопљу тако и у Србији. Стручњаци кажу да је најбоља превенција управо изолација, тако да то поштујем у целини. Верујем да дисциплином можемо да победимо ово што нас је снашло - рекао је Панчев у разговору за сајт “црвено-бијелих”.

Некада сјајни центарфор објаснио је и како изгледа ситуација и у његовој земљи, као и да му карантин није непознаница.

- Гледајући целокупну ситуацију у Европи, нарочито у Италији, Шпанији, Немачкој, као и у САД, ми, за разлику од њих немамо превелики број заражених. Све је то у неку руку нормално, а уколико будемо дисциплиновани као тим можемо за неких месец дана победити ову битку која ипак није тако наивна. Нажалост, људи умиру, морамо омогућити себи и најближима да не дође до опасности заразе. Ми који смо у оно време били у војсци навикли смо на неки вид оваквих карантина. Не пада нам толико тешко, као и професионалним фудбалерима који су понекад по читаву седмицу у карантину како би били спремни и концентрисани на утакмицу. Има и оних који нису навикли на то и разумем их, али морамо издржати - истакао је Панчев.

Поред силних голова у црвено-бијелом дресу сваки навијач и даље посебно памти чувени пенал из финала Купа европских шампиона 1991. када је био прецизан у петој серији чиме је свом тиму донио титулу првака Европе.

- Лепо је бити звездаш у претходне три, четири године. Морамо да истакнемо све оне феноменалне резултате које је екипа постигла са Владаном Милојевићем на челу. Новом тренеру Дејану Станковићу желим да, у најмању руку, буде подједнако успешан као Милоје, да настави истом стазом. Звезда прави млађу и бољу екипу која у наредном периоду може да донесе нову радост и успехе нашим навијачима. О “делијама” не бих трошио речи, они су били најбољи, тако ће заувек и остати, увек су били ту да подрже сваког фудбалера Звезде. Верујем у освајање титуле, иако нема опуштања, мора се бити максимално концентрисан и сигуран сам да ће тако овај тим донети нама звездашима много успеха - закључио је Панчев.

Донација Звезде

Чланови његовог бившег клуба наставили су са прикупљањем помоћи у борби против вируса корона и након што су донирали новац за респираторе сада су прикупили средства за куповину 4.000 брзих тестова. “Црвено-бијели” првотимци су, након што им је од стране државних органа речено да су тестови најпотребнији, реаговали веома брзо, тестови су обезбијеђени и до краја седмице биће у здравственом систему Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана