Црвено-бијели прославили титулу побједом над Радником

Срна
Црвено-бијели прославили титулу побједом над Радником

Фудбалери Црвене звезде прославили су трећу узастопну титулу првака Србије на домаћем терену, побједом над Радником од 4:1.

Звезда је још у претходном колу овјерила титулу, али је сада имала прилику да је побједом прослави пред нешто мање од 15.000 најватренијих присталица.

Утакмицу је обиљежио 17-годишњи Андрија Радуловић, талентовани млади играч црвено-белих који је на полувремену ушао на терен, уписао деби, а у завршници и први гол у каријери.

Меч је почео веома споро. Звезда је држала лопту у свом посједу и кружила око казненог противника, без стварања озбиљнијих шанси.

У 19. минуту виђена је прва права занимљива ситуација, а уједно и први споран моменат.

Гајић је закаснио са стартом, “покосио” Димитрића, а судија Шегрт, који је био јако близу ситуације, није досудио једанаестерац, преноси Б92.

Напади су се Раднику исплатили већ у 23. минуту. Послије једног центаршута на лопту је налетио Марко Макарић, који је сјајним потезом матирао Борјана.

Штоперска линија црвено-белих је у овој ситуацији “заспала” и допустила чак двојици противничких нападача да остану сами пред њиховим голом.

  Ипак, и поред добре игре, Радник је поклекао, па је већ у 29. минуту Звезда дошла до изједначења.

Гаврић је центрирао из корнера, а на лопт је налетио усамљени Панков за 1:1.

Други гол био је јако сличан првом. Дошао је у 38. минуту, када је Гаврић са исте позиције центрирао, а лопта је овог пута дошла до Бабића који ју је некако смјестио у мрежу.

На старту другог полувремена Станковић је направио три измјене (од могућих пет), па је прилику добио поменути дебитант Андрија Радуловић.

Радуловић је у наставку био један од најактивнијих играча своје екипе, константно је тражио прилику, али је ритам генерално доста успорио.

Играло се по средини терена, Звезда је контролисала све и чувала резултат, али није ризиковала претјерано, сем из неких полу-прилика.

У 84. минуту виђен је нови спорни моменат, када је Шегрт, послије контакта Симића са једним од дефанзиваца противника, досудио пенал.

Одговорност је преузео млади Радуловић и постигао свој први гол у каријери за Звезду.

На коначних 4:1 повисио је Симић, који је практично украо лопту дефанзивној линији противника која је у 90. минуту већ једном ногом била у свлачионици. 

Звезда се на терен враћа у сриједу, када игра са Партизаном у полуфиналу Купа Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана