Црвена звезда се рјешава вишка играча: Нема мјеста за Јирку, Чаушића, Ебисилија

Агенције
Црвена звезда се рјешава вишка играча: Нема мјеста за Јирку, Чаушића, Ебисилија

Београд - Долазак великог броја фудбалера у Црвену звезду приморао је управу клуба да појединце пошаље на позајмице, док још многима тражи екипу за наставак каријере.

Спортски директор “црвено-бијелих” Митар Мркела најавио је одласке фудбалера Ерика Јирке, Лоренца Ебисилија и Горана Чаушића, као и да постоји велико интересовање за Милана Павкова, чији је трансфер у Кину пропао пред само потписивање уговора иако је стамени нападач већ био на прегледима у најмногољуднијој земљи свијета. Јирка је већ промовисан као члан нишког Радничког у који је стигао и Дејан Мелег, такође на позајмицу, док из екипе не мрда Милош Вулић на кога се озбиљно рачуна.

- Јирка иде у Раднички, а велика је вероватноћа да одлази и Чаушић, не могу да откривам више. Има доста интересовања и за Павкова, видећемо у наредним дана шта ће се десити са усменим понудама. Девет странаца је много за нашу екипу и у наредном периоду требало би да оде и Ебисилио. Вулић је играч Звезде и остаје, доста очекујемо од њега - рекао је Мркела послије промоције Хозеа Алберта Кањаса.

Осим њега, на “Маракану” су стигли Бразилац Жандер, Португалац Томане и Радован Панков. Звездина аквизиција из Шпаније рекао је да је од српског репрезентативца Александра Пријовића много чуо о прваку Србије и да му је помогао у избору клуба након одласка из ПАОК-а. Бивши везни играч Бетиса, Еспањола и Свонсија има 32 године и заједно са Пријовићем је играо у солунском клубу, а први је Шпанац у историји Звезде.

- Прије неколико дана причао сам с њим, рекао ми је да је клуб историјски. Помогао ми је доста и понудио ми помоћ ако ми било шта затреба у Србији. Волио бих да дође на неку утакмицу - рекао је Кањас на промоцији на стадиону “Рајко Митић”.

Шпанац ће носити дрес са бројем 87 који представља његову годину рођења и који му је донио много среће прошле сезоне.

- Драго ми је што сам дошао у велики клуб који је био првак Европе 1991. године. Било је других понуда, и од ПАОК-а да продужим уговор, али није била задовољавајућа. Чим су ме звали из Звезде, нисам имао недоумица. Звезда има сјајну екипу, најбољу у Србији и вјерујем да можемо да играмо у Лиги шампиона. Надам се да ћу показати на терену да сам право појачање - казао је Кањас.

Иначе, Звезда је у сриједу продала чак 355 сезонских улазница, што је рекорд када је ријеч о продаји у једном дану.

Ништа о ФСС

Мркела се дотакао и спекулација да је позван из Фудбалског савеза Србије да наслиједи Дарка Ковачевића на функцији спортског директора.

- Нисам причао о томе. Драго ми је ако се интересују, изузетно ценим људе из ФСС, где сам провео седам година. Ипак, сви моји планови усмерени су ка Звезди и квалификацијама за Лигу шампиона - закључио је Мркела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана