Црвена звезда послала понуду за Кампаца, чека се одлука Реала?

Танјуг
Црвена звезда послала понуду за Кампаца, чека се одлука Реала?

МАДРИД - Кошаркашки клуб Црвена звезда обавијестио је челнике мадридског Реала да је послао понуду за аргентинског играча Факунда Кампаца, преносе специјализовани кошаркашки сајтови Јурохупс и Спортандо.

Црвена звезда је јуче проследила мејл Реалу у којем је обавијестила мадридски клуб да је Кампацу понудила двогодишњи уговор, који је вриједан 1,8+2,5 милиона евра.

"Кампацо би у првој сезони у Звезди зарадио 1,8 милиона евра нето, а у другој 2,5 милиона евра уз могућност да аргентински кошаркаш не продужи уговор. Реал има још девет дана да одговори на понуду Црвене звезде, пошто мадридски клуб задржава право да изједначи понуду било ког тима", наводи Јурохупс.

Спортандо и Јурохупс истичу да је понуда Црвене звезде једина, пошто су Армани и Фенербахче одустали од интересовања за аргентинског кошаркаша.

"Остаје питање ко ће да плати остатак права, које на Кампаца у Европи поседује Реал. Аргентински плејмејкер је морао да плати шест милиона евра пре две године да би отишао у Денвер, а мадридском клубу дугује још око 2,6 милиона евра. Кампацо би имао излазну клаузулу у уговору са Звездом. Ако Аргентинац потпише уговор са Звездом, Реал би изгубио даља права на Кампаца", додаје се у тексту Јурохупса.

Кампацо (31) је поникао у Пењаролу, а потом је играо за Мурсију и Реал прије него што је 2020. отишао у Денвер. Он није успио да се наметне у екипи Денвера, а у октобру је потписао негарантовани уговор са Даласом. Међутим, челници Даласа су прије неколико недјеља одлучили да захвале на сарадњи аргентинском кошаркашу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана