Црвена звезда осудила смањење затворске казне убици Марка Ивковића

Tanjug
Foto: Arhiva

БЕОГРАД - Кошаркашки клуб Црвена звезда осудио је одлуку турског суда, који је Адрију Акташу, убици навијача "црвено-белих" Марка Ивковића у Истанбулу смањио данас казну са 25 на 15 година затвора.

  Турски и српски медији пренијели су данас да је Акташу казна смањена на 15 година на основу повреда, које је задобио у инциденту пред утакмицу Евролиге између Галатасараја и Црвене звезде у Евролиги одигране у Истанбулу 21. новембра 2014. године.
 
   "Црвена звезда најоштрије осуђује овакву срамну одлуку којом појединци у турском правосуђу поново убијају Ивковића, истовремено и правду. Правду за злочин који се сада представља као некаква 'самоодбрана родитеља' док је мучки ножем у леђа убадао Ивковића?! Да ли је неко у  том суду размишљао данас о његовој породици?", питају у Црвеној звезди.
  

 Ивковић је убијен прије нешто више од седам година у Истанбулу уочи утакмице Евролиге између Галатасараја и Црвене звезде.
 

   "Црвена звезда апелује на наше државне органе и представнике српске дипломатије да реагују на ову неправду у складу са својим оквирима и могућностима, посебно након вести да су 'адвокати убице' у среду у Истанбулу, да трагедија буде већа - захтевали пуштање на слободу свог 'клијента', јер је 'одлежао своје'? За нас он није никакав 'клијент' у неком правном или имовинском спору - већ 'убица', који је некоме одузео живот! И то ће остати до краја свог живота!", закључује се у саопштењу Црвене звезде.
    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана