Црвена звезда из Литваније креће ка Лиги шампиона

Глас Српске
Црвена звезда из Литваније креће ка Лиги шампиона

Маријампоље - Путовање ка Лиги шампиона фудбалери Црвене звезде почињу у Маријампољу, малом мјесту надомак кошаркашки познатог Каунаса, мјесту гдје су прошле године потврдили пролаз у треће коло квалификација за Лигу шампиона.

Жријеб је поново спојио шампиона Србије са Судувом, али за разлику од претходне успјешне кампање којој се надају сви у “црвено-бијелом” табору, овај пут у првом колу квалификација. Звезда је љетос успјешно ријешила задатак и са укупних 5:0 прескочила првака Литваније. Имајући у виду да су Београђани богатији за искуство свих великих мечева послије тога, а да су на папиру можда и квалитетнији него прошле сезоне, било би чудо да не ријеше први овосезонски задатак (20 часова, ЕЛТА ХД).

Велики број фудбалера Судуве, који су прошле године играли и даље су у клубу, а стигло је и неколико појачања. На руку Литванцима иде и што су у такмичарској форми, јер тамошње првенство почиње у марту. Судува има одличан скор, 14 побједа у посљедњих 15 утакмица и убједљиво прво мјесто на табели.

- Свакако ће нам прошлогодишње искуство много значити. Иако смо убедљиво победили у двомечу увек треба бити опрезан када играте са истим противником више пута. Очекује нас тврд ривал, екипа која се појачала у односу на прошлогодишње квалификације. Наш стручни штаб урадио је детаљну анализу противника, на време су нам предочили све предности и мане Судуве. Одлична припреме су иза нас, добро смо радили и верујем да ће све то бити довољно да у Литванију остваримо резултат који ће нам обезбедити миран реванш пред нашом ватреном публиком у Београду - рекао је везни фудбалер Бранко Јовичић.

Звезда је овог лета довела пет појачања - голмана Николу Васиљевића, штопера Радована Панкова, који није отпутовао у Литванију, лијевог бека Жандера, везног фудбалера Хозеа Кањаса и нападача Томанеа. Неколико играча је отишло, неки ће још напустити клуб, али је најважније да је језгро екипе на окупу. Тренер Владан Милојевић рачуна за овај меч и на Милана Павкова, који је најближи одласку.

- Надам се да можемо поново да будемо убедљиви у Маријампољу. Од нас све зависи, ако уђемо добро у меч верујем да ћемо да победимо. То је пресудно. Знамо их добро, исти је тренер, а екипа се није пуно мењала - поручио је десни бек Филип Стојковић.

Једна дилема

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић има неколико дилема у вези са почетном поставом, а највише размишља о врху напада. Ричмонд Боаћи се мучио током припрема и није на очекиваном нивоу, док је Милан Павков био повријеђен, па је путовао у Кину, гдје му је пропао трансфер, а сада очекује нову понуду. Цјелокупне припреме прескочио је и Милан Борјан, али би он требало да има загарантовано мјесто међу стативама. Очекује се да се у постави нађу још Гобељић, Бабић, Милуновић, Родић, Јовичић, Јованчић, Бен, Иванић, Марин, те Боаћи или Павков.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана