Црвена звезда дочекује Брагу на старту групне фазе Лиге Европе: “Маракана” не дозвољава страх

Г.С.
Црвена звезда дочекује Брагу на старту групне фазе Лиге Европе: “Маракана” не дозвољава страх

БЕОГРАД - Фудбалери Црвене звезде вечерас почињу пету узастопну епизоду у групној фази УЕФА такмичења утакмицом против Браге у Лиги Европе (18:45 часова). Тренер Дејан Станковић наглашава да су Португалци опасан ривал, али да се његов тим пред навијачима никога не смије плашити.

Група Ф у којој су још Митјиланд и Лудогорец није тролико атрактивна, али је прилично изједначена па се подразумијева да не буде киксева на домаћем терену. Млади стручњак је свјестан да се побједа против Браге не може унапријед отписати. Свјестан је да је португалска лига доста квалитетнија од српске, а да вечерашњи ривал има доста скупу екипу и што је још важније, тим који добро изгледа на терену.

- Много респектујемо Брагу. Талентован састав, пун Бразилаца и Португалаца. Играју доста офанзивно и зато их респектујемо, али се никога не плашимо, поготово не на “Маракани”. Предност домаћег терена је велика кад играш пред навијачима, али је и већа одговорност. Када је извучена група сви су рекли да је лако - није лако. То је четврта или пета екипа у Португалији. Играли су финале Лиге Европе. Немојте да се играте са мојом интелигенцијом - рекао је Станковић.

Ипак, послије реда комплимената на рачун ривала рекао је оно што навијачи воле да чују.

- Искуство је на нашој страни, годину и по дана смо заједно, знамо мане, знамо квалитете. Верујем у своје момке, феноменално смо искористили паузу да радимо, пун сам оптимизма - поручио је Станковић.

Рекао је и да ће Звезда против Браге “паметно ризиковати”.

- Играмо код куће, овај стадион бранимо свим могућим снагама, лагао бих вас кад бих рекао да нећу калкулисати. Нећемо се уплашити. Видећемо да ли ћемо играти са једним, два или три нападача. Брага је као камелеон, мењају се током утакмице, некада бек држи ширину, некада крила, доста ми се свиђају. Тотална офанзива, некада калкулисана, некада како их инерција понесе. Сви су јаки на лопти, леп тест за нас, дуго нисмо играли против једне овакве екипе - закључио је Станковић.

У другом мечу групе Ф Митјиланд ће дочекати Лудогорец.

Ко умјесто Павкова?

Милан Павков се у досадашњем дијелу сезоне искристалисао као први нападач, али он неће бити на располагању за овај меч. Зато је питање свих питања ко ће бити најближи голу Португалаца.

- Видећемо да направимо чудо да се Павков врати за дерби. Добро је да можемо да кажемо да можемо без свакога. То не значи да се Пакија одричемо, али без свакога морамо и можемо. Ми га раширених руку чекамо да се врати - није открио Станковић ко ће умјесто високог нападача бити најистуренији.

Према досадашњим потезима, мјесту стартера мало је ближи Лоис Диони од Ришаира Живковића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана