Црногорски сан – од седме лиге до Вемблија за 365 дана

Агенције
Црногорски сан – од седме лиге до Вемблија за 365 дана

Репрезентација Црне Горе у четвртак гостује Енглеској на чувеном Вемблију, а острвским медијима је од “соколова” најинтересантнији голман дебитант.

У питању је млади Матија Шаркић, 22-годишњи голман Астон Виле који тренутно брани на позајмици за шкотског прволигаша Ливингстон.

Шаркић је рођен у енглеском граду Гримзби. Мајка му је Енглескиња, а отац Бојан је црногорски дипломата па је породица живјела у Бриселу, гдје је Шаркић као дијете бранио за Андерлехт.

Прије мање од годину дана дебитовао је као сениор на позајмици у енглеском седмолигашу Стратфорду, а његов деби гледало је само 258 људи, преноси портал klix.

Само годину дана касније биће пред 90.000 гледалаца на чувеном Вемблију. Иако је имао право наступа за Белгију, Шаркић је одлучио да играти за Црну Гору за коју је наступао у свим омладинским категоријама.

“Осјећам се једним дијелом као Белгијанац, али Црна Гора је ипак моја земља. Играо сам много мечева за младе репрезентације и надам се дебију против Енглеске. Био сам већ једном на Вемблију, али 2010. године као навијач Црне Горе. Играње у нижим лигама ми је помогло да очврснем. На почетку ми је било тешко, али су ме из Астон Виле увјеравали да је то прави пут”, рекао је Шаркић.

Голман је 2015. дошао у Астон Виллу, а ове сезоне је у Шкотској за Ливингстон дебитовао против великог Селтика када је уписао чак и асистенцију за гол.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана