Човић: Права одлука Евролиге, али и добар стандард за друге

Танјуг
Човић: Права одлука Евролиге, али и добар стандард за друге

БЕОГРАД - Одлука Евролиге да откаже сезону и да исти тимови играју и наредне је исправна, права кошаркашка, а уједно и добар стандард и препорука за све друге лиге, рекао је први човjек КК Црвена звезда Небојша Човић.

Човић је за Тањуг истакао да је задовољан што су црвено-бијели остали дио елитног такмичења, али да генерално не воли када се овако завршавају сезоне.

"Ипак, ово су биле објективне околности. Ви знате да смо ми већ 12. или 13 марта кад је проглашена пандемија рекли да нећемо ништа коментатисати око кошарке и лига, у први план смо ставили здравље и тако смо се и понашали", навео је Човић.

Он је додао да је Звезда претходних година одлично представљала државу Србију, главни град Београд и регион, као и да је апсолутно био увјерен да ће челни људи Евролиге донијети праву одлуку.

"Нисам ниједног тренутка сумњао да ћу људи у Евролиги подлећи разноразним лобирањима, притисцима испод и изнад стола, мутним радњама. Имам поверења у те људе, били смо потпуно опуштени, послали смо све што је тражено и био сам сигуран да ће они донети праву одлуку или боље речено једино могућу одлуку у околностима у којима смо се сви нашли".

На питање да ли то значи да ће и АБА лига "пратити" Евролигу, Човић је рекао.

"Ова одлука је добар стандард и препорука. Знате, мислим да не треба "силовати" људе у спорту, играчи су психофизички у једном интересантном статусу. Нама предстоји да се припремамо за следећу сезону, први корак је санирање свега оног што смо доживели као велики удар, а све друго - формирање тима, стручни штаб, све ће доћи полако, стрпљиво..."

Човић је изразио захвалност Евролиги на нормалном ставу и размишљању.

"Исто бих рекао и да је другачије јер Црвена звезда је народски клуб и треба да се понаша у духу овог народа. И када прави велика дела да буде скромна и мудра и увек паметна и на земљи. Мислим да нам је то донело и до сада резултате, јер хистерије и нереална очекивања не доносе никад ништа добро", поручио је Човић.

Први човек црвено-бијелих поновио је да је клуб и код Евролиге и код АБА лиге изнео став да су потпуно заинтересовани да се све сезоне завршавају на терену.

"Јако пуно смо се ангажовали да домаћинства завршнице и Евролиге и Еврокупа буду у Београду и делимично у Новом Саду. То одређени људи знају, без обзира што постоје ривалитети између клубовима. Ми прво представљамо нашу земљу, па онда све остало.

Ипак, како наводи, није реално да се АБА лига заврши на терену јер је пет или шест тимова распустило играче.

"Видећемо још у среду, али у АБА лиги ми имамо додатних проблема и искушења у организационом смислу. АБА лига мора да буде постављена максимално професионално, као право предузеће, у коме се зна шта ко ради и на основу тог рада лига мора да има максималну регуларност. Ми смо на суду, можемо то да завршимо на суду, а можемо и све номално. Ништа другио се не тражи осим да се организација постави онако какво је реално стање. Много енергије смо уложили 2015. године, мислим да смо формиралили интересантну фирму која може да даје много добар производ. Ако то господа хоће, ту смо, ако господа неће, нећемо се свађати", закључио је Човић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана