Човић: Јасно кажем, Звезда жели да играмо завршницу Евролиге

Срна
Човић: Јасно кажем, Звезда жели да играмо завршницу Евролиге

БЕОГРАД- Кошаркашки клуб Црвена звезда потпуно је опредељен да одигра завршницу Евролиге, из тог разлога екипа је већ започела са тренинзима и нема потребе за било каквим "подметањем клипова", каже први човек клуба Небојша Човић.

"Желим јасно да кажем да Звезда жели да одиграмо завршницу Евролиге, ми смо почаствовани што смо са 18 најбољих клубова у Европи и очекујемо да тако буде и следеће године", рекао је Човић Тањугу.

На тај начин Човић недвосмислено одбацује инсинуације појединих шпанских медија о томе како се црвено-белима не наставља сезона, јер би на тај начин остали у Евролиги.

"Истовремено, залажемо се да наш регион, простор некадашње Југославије, добије још једног представника у елитном такмичењу, имајући у виду традицију кошарке на овим просторма и колико је добрих клубова и освајача европске титуле било, па и колико је добрих играча изнедрено", додаје он.

Први човек црвено-белих истиче да нема потребе, како наводи, да се подмеће клипови и мути вода.

"Ми са Евролигом имамо изванредне и партнерске односе, али нама је изузетно важно да истина буде веома јасна и чиста, зато смо и започели са тренинзима, видећемо и са аспеката здравља, траанспорта и још других фактора како ће се комплетирати тим". Човић подсећа да је Звезда од проглашења пандемије имала врло јасан став.

"Ми смо престали да коментаришемо спорт и кошарку, имајући у виду шта се заправо догађало и са каквим смо се проблемом сусрели и као држава и као народ, а богами и читав свет. Наравно, поштујући у потпуности све државне мере, и пре ванредног стања и у току ванредног стања и сад после".

"Ми смо од првог дана рекли да сва такмичења треба, уколико је то могуће, да се заврше на терену" јасан је Човић.

"Догодило се да су држава и град Београд изашли са кандидатуром за организацију завршнице Евролиге, шест кола, фајнал Ејт и Фајнал фор. Ми смо то максимално подржали и са наше стране се трудимо да до тога дође. А онда чујем неке гласине из Шпаније, мада не знам колико се то потура из Шпаније или из Београда, нећу да се бавим истрагом".

Он додаје да је у Шпанији укинута мера уласка у земљу само са негативним тестом на корона вирус и да је опет уведен обавезни карантин од 14 дана.

"Треба све сагледати, ми смо позитивно окренути, а верујем да ће одлуке бити донете најкасније 25. маја". Човић је поновио и став клуба да домаћу Суперлигу не би требало играти.

"Мислим да нема ниједан једини разлог зашто бисмо играли на силу и зашто бисмо играли лигу да бисмо је имали. Ово су ванредне околности, светски проблем, глобална је пандемија, а притом се велики број наших клубова и "распустио". Не треба правити додатне тошкове и по сваку цену срљати са такмичењима".

Такође, још једном је нагласио да има одређену забринутост када је почетак наредне сезоне у питању.

"Ја сам то и рекао на последњој скупштини АБА лиге, али на овим просторима све што кажете и знате више од других, то вам се не опрашта. Добро, дуго смо били сви заједно", закључио је Човић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана