Челници Одбојкашког савеза Србије и Српске разговарали о будућој сарадњи

Срна
Челници Одбојкашког савеза Србије и Српске разговарали о будућој сарадњи

БЕОГРАД - Челници Одбојкашког савеза Србије (ОСС) и Одбојкашког савеза Републике Српске (ОСРС) разговарали су о плановима будуће сарадње два савеза која, између осталог, предвиђа и заједничку организацију припрема сениорских репрезентација Србије у Српској.

Приједлог сарадње предвиђа наставак тестирања најмлађих одбојкашица и одбојкаша у Српској, као и едукацију најмлађих у оквиру пројекта ОСС "Мој први смеч", те учешће тренера на семинарима у организацији ОСС, као и учешће стручњака из ОСС на семинарима за тренере и судије, које организује ОСРС, саопштено је данас из ОСС-а.

Програмом сарадње најављено је стажирање тренера из ОСРС на свим репрезентативним акцијама ОСС, као и подршка ОСС плаћањем школарине за два тренера из ОСРС на Спортској академији у Београду.

Договорена је и заједничка организација пријатељских утакмица репрезентација Србије у Републици Српској, као и заједничка организацију одбојкашких кампова у Републици Српској и Србији.

Два Савеза су најавила успостављање ближе сарадње одбојкаших клубова из Србије и Републике Српске у складу са обостраним интересима.

Сарадња ОСС и ОСРС почела је организационом и стручном подршком формирања ОСРС 1993. године и траје непрекидно до сада са разним видовима сарадње.

ОСС и ОСРС су добитници високих признања 2017. и 2019. године за допринос, развој и унапређење специјалних и паралелних веза Републике Српске и Србије у области спорта, приликом избора најбољих спортиста Српске.

Саставни дио ове сарадње су и изузетни односи са Савезом за школски спорт Србије, који је донирао комплетну опрему за спортове са лоптом за основне школе у Републици Српској.

Све активности и промоције два савеза спроводиће се у складу са правилима и пропозицијама Свјетске одбојкашке федерације и Европске одбојкашке конфедерације, истиче се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана