Чађо тројком сломила Францускиње, жријеб одређује противника у четвртфиналу

ГС
Чађо тројком сломила Францускиње, жријеб одређује противника у четвртфиналу

Кошаркашице Србије тријумфом над Француском (68:62) потврдиле су пласман у четвртфинале Свјетског првенства у Аустралији. Своје противнице у четвртфиналу Српкиње ће сазнати послије жреба.

Послије тријумфа над Француском, кошаркашице Србије чекају да жребом добију свог противника у четвртфиналу. Жеља свих је, наравно, да се избјегну Американке и Кинескиње.

Послије нервозних уводних минута, српске кошаркашице, без императива победе, чврстом одбраном успоставиле су контролу и пред финиш првог дјела игре повеле против Францускиња са 14 поена разлике.

Од тог тренутка Францускиње узвраћају ударац и већ у шестом минуту друге четвртине стварају разлику од шест поена – 26:32.

Највише захваљујући Јовани Ногић, серијом 11:0 кошаркашице Србије одлазе на одмор са резултатом 37:32.

За седам минута треће четвртине Францускиње стижу до поравнања (46:46), али кошевима Ивон Андерсон, Иване Раце и Драгане Станковић до крај тог дела утакмице, Србија враћа комфорну разлику на своју страну (53:46).

Иако се на половини последње четвртине чинило да ће наше кошаркашице мирно привести утакмицу крају (60:50), Францускиње се не мире с поразом. Пред последњи минут игре прилазе на само кош разлике.

На сцену ступа фантастична Саша Чађо, коју шут није служио скоро целу утакмицу. Погађа далеку тројку о таблу када је најпотребније за 67:62.

До краја, Тина Крајишник убацује једно слободно бацање за коначних 68:62. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана