Британци поново критиковали Ђоковића: “Рекламира смеће”

Агенције
Британци поново критиковали Ђоковића: “Рекламира смеће”

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић критикован је у тексту објављеном у британском “Телеграфу” због начина на који бира госте у свом Инстаграм лајву током пандемије корона вируса и тема којима се бави.

Гири Нејтан у ауторском тексту за “Телеграф”, између осталог, оптужује Ђоковића да се са својим гостима на Инстаграму бави “псеудонаучним” темама.

У првом дијелу текста он је Ђоковића похвалио због гостију које је у почетку доводио у свој лајв, као и због пласирања идеје о помоћи нижепласираним играчима.

Нејту је, међутим, засметало Ђоковићево противљење вакцинацији, али и то што је у једном од својих лајвова угостио иранског нутриционисту Шервина Џафаријеха.

Са Џафаријехом је, како тврди аутор текста у “Телеграфу”, промовисао псеудонауку и рекламирао производе Иранца, за које британски новинар каже да су “смеће”.

Највећа штета коју Ђоковић наноси је, како даље тврди Британац, то што такве ствари јавно објављује као један од најпознатијих спортиста свијета, а поготово као један од најбогатијих и најутицајнијих Срба, преноси “Телеграф.рс“.

Претходно, дошло је и до велике расправе познатог тениског новинара Бена Ротенберга и Џафаријеха.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана