Браћа Луковић најкориснији кошаркаши 19. кола АБА лиге: Урош части Марка због МВП награде

Милан Зубовић
Браћа Луковић најкориснији кошаркаши 19. кола АБА лиге: Урош части Марка због МВП награде

БЕОГРАД - Први пут у историји АБА лиге два брата су најбољи појединци истог кола.

Урош и Марко Луковић бриљирали су у 19. колу регионалног такмичења, а занимљиво је да је титулу најкориснијег (МВП) понио Урош са мањим индексом корисности (38) у односу на Марков учинак (40). Разлог за то­ је побједа Урошевог Морнара против Црвене звезде, док је Маркова Приморска поражена од ФМП-а, а правило је да најбољи играч долази из побједничке екипе.

- Јесте мало чудно што је Урош бољи са мањим индексом, али није ми криво, већ је најбитније да је МВП трофеј остао у кући. Сада ће морати да части мене и остатак нашег друштва јер се такво признање не осваја баш сваки дана, а уједно, био је и лошији. Ипак, својом игром заслужио је да понесе ово признање - нагласио је Марко кроз смијех.

Да ће му титула најкориснијег играча посљедње рунде АБА лиге испразнити новчаник, потврдио је и старији брат.

- Наше друштво из Кумодража има више од 20 чланова па који од нас двојице буде слабији у међусобном дуелу, плаћа ручак осталима. Сада је мало специфична ситуација јер сам МВП, а имам лошији учинак, и мораћу да частим мада ми није нимало криво због тога. Много драже ми је што је Марко заиграо како зна након дуге паузе и показао се у првом светлу - изјавио је Урош.

Марко је појачао Приморску почетком ове године и одиграо пет утакмица до сада, а игром судбине деби је имао против Морнара.

- То је била божја воља или судбина. Требало је да дебитујем коло пре меча са Морнаром, али документација око регистрације није била комплетирана, тако да сам први меч одиграо против брата и штета што то нисам украсио победом. Пошто се увек кладимо у нешто, морао сам да платим јер сам био лошији - истакао је Марко.

Урош је рођен 1989, а Марко 1992. године. Сезону 2015-16. заједно су провели у МЗТ-у, док су се неколико пута нашли један наспрам другога.

- Дуго времена смо већ у АБА лиги и играли смо један против другога када сам био у Меги, а он у Партизану и Радничком и не знам колико смо се пута нашли на супротним странама - казао је Марко.

Старији брат ипак мало боље води евиденцију међусобних сусрета.

- Играли смо седам пута један против другога и водим са 4:3 у победама, тако да нема извлачења - кроз смијех је рекао Урош.

Њихови клубови воде велику битку са Црвеном звездом и Цедевита Олимпијом за четврто мјесто на табели, а обојица су признали да ће им добро доћи двоседмична пауза у АБА лиги.

- Од 16. године играм сениорску кошарку и само у овом тиму сам видио невероватан карактер. Проблеми потресају клуб, играчи одлазе, али нас нико није надиграо и свака утакмица је на крв и нож. Радујемо се паузи јер смо провели у аутобусу 22 сата за два дана - рекао је Марко.

Екипа из Бара уписала је велику побједу.

- Кад си некада играо за Партизан, увек имаш велики мотив против Црвене звезде која има евролигашки тим. Биће нам тешко да изборимо четврто место јер морамо да добијемо све три утакмице до краја, али се не предајемо - додао је Урош.
 

Вон и Грин

Кошаркаши Игокее били су најбољи у двије статистичке категорије. Са 34 поена Рашад Вон био је најбољи стријелац 19. кола, док је Мајк Грин са 11 завршних додавања био најбољи асистент. Вон је пети стријелац АБА лиге са просјеком од 16,5 поена, а четврти је тројкаш лиге са 40,8 одсто. Марко Јошило из Крке најбољи је скакач са 12 ухваћених лопти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана