Боровчанин: Славији је потребно јединство

ГС
Боровчанин: Славији је потребно јединство

Предсједник Боксерског савеза Србије и бивши члан Славије Ненад Боровчанин позвао је све да помогну бањалучком великану и клубу који је донио бројне медаље са највећих такмичења.

Он је упутио писмо у којем позива да се пронађе рјешење око функционисања бањалучког клуба, те да се ријеше могући проблем.

У писму наводи:

Поштовани боксерски другови,

-Обраћам вам се искључиво као некадашњи боксер БК Славија, са жаљењем што је некадашњи понос Бањалучана и симбол бокса на просторима некадасње Југославије вец дуго година у нокдауну. Клуб који био јединствен по својој публици, гостопримству, освојеним пехарима и медаљама, својим шампионима попут Бенеша, Јосиповића, Бисића, Батара и многих других Великана бокса и живота, данас је клуб којег сажаљева цијели регион. Посљедњих година теме из Славије су искључиво везане некакве дугове, недостатак основних средстава за рад, прокишњавање сале, повремене свађе, штрајкови, а годинама нисмо чули да се у Бањалуци одржао врхунски турнир или лигашки мец у препуном Борику, нити да је сала за тренинг пуна нових полазника, а камоли да се прича о новим шампионима и боксерским звокездама, јер их на залост годинама и нема- истиче Боровчанин.


Предсједник Боксерског савеза Србије наводи како може да се помогне славном клубу.

– Славија има огромну шансу да искористи програм и помоћ који јој се нуди, да омасови школу бокса, доведе стручњака са Кубе или Русије да раде у сали са нашим младим тренерима и боксерима, да организује медјународне турнире у модерном формату са публиком на трибинама, да приступи Регионалној боксерској лиги, да има своје представнике у боксерском савезу Републике Српске и БиХ, и што је најважније да Бањалучани поново чују за шампионе, који ће нападати врхунске резултате на Европским и Свјетским првенствима, зашто да не и Олимпијским играма. Славија има капацитет као ни један други клуб на Балкану, али на жалост није ни близу остварења својих могућности. Овим путем позивам све искрене љубитеље Славије и бокса у Бањалуци, да се окупе око идеје јаке Славије и да буду сложни и јединствени на Изборној Скупштини, како би Славија поново постала симбол бокса у региону!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана