Боровчанин: О боксу се прича, једва чекамо регионалну лигу

Танјуг
Боровчанин: О боксу се прича, једва чекамо регионалну лигу

БЕОГРАД- О боксу се прича, нестрпљиво чекамо почетак регионалне лиге и желимо да бокс буде главна тема, као прије 30 година, када су најбољи боксери некадашње Југославије стасавали кроз овакав вид такмичења, изјавио је предсједник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин (БС С).

“И после тога постајли су казнена експедиција на Европским и Светским шампионатима, па и Олимпијским играма. Тако да сви који заступамо интересе ове лиге, очекујемо да у перспективи наши боксери такође постану препознатљиви шампиони. Ми смо у овоме имали велику подршку председника државе Александра Вучића и та подршка је све већа и већа. И сву ту подршку сигуран сам оправдаћемо кроз атрактивне мечеве и да ћемо имати висок ниво гледаности на каналима ТВ Арена спорт. Ако се смири ситуација око корона вируса онда ћемо имати и велику подршку са трибина у сваком мечу. И на овај начин бокс и дефинитивно повезује регион и повезује људе”, рекао је Боровчанин, а пренио БС С.

Како је навео, шампионат свијета у Београду послије консултација са Свјетском боксерском федерацијом и дефинитивно је заказан за 26. октобар.

“Подсећам да су 1978. у Београду, боксери тадашње Југославије, освојили чак седам медаља. Верујем да ће сада боксери из свих тадашњих република, остварити бар приближно успешан резултат. А може се рећи да ће бити значајно теже него тада, јер је тада био један ШСР, а данас имамо више од пет земаља које су настале распадом ШСР и сви имају врхунске боксере”.

Суперлига Србије такође је кренула, одржана су три кола, учествује осам екипа и предстоји потпуно неизвесна завршница.

“Суперлига је много важна за српске боксере. У њој се кале, имају добре мечеве који им значе за стицање неопходног искуства. Такође морам да истакнем велику подршку ТВ Арена, на челу са генералним директором Небојшом Жугићем. Заједничким снагама правимо сјајну будућност српском боксу. Народ ће опет причати о боксу и када крене публика на стадионе, ускоро ће се тражити карта више”, поручио је Боровчанин.

Генерална проба пред СП у Београду биће Златна рукавица, од 24. до 29. априла, у реновираној дворани у Раковици, уз учешће 38 репрезентација у мушкој и женској конкуренцији.

“Сви хоће да виде Београд и потрудићемо се да им већ сада покажемо да смо град отвореног срца. Нажалост, публике, како стоје ствари неће бити у дворани, због епидемиолошке ситуације. Само да нас послужи време и имамо идеју да финални дан организујемо на отвореном на Калемегдану. Веома важан је ово тест и за наше репрезентативце, да видимо шта од њих можемо даље очекивати. Селектор Пиперски направио је план и програм рада и надамо се добрим резулаттима”, закључио је Боровчанин.

Распоред регионалне лиге у боксу:

Група А: Вардар, Лозница, Жељезничар, Подгорица.

Група Б: Црвена звезда, Марибор, Витезови Загреб, Радник Бијељина.

1.коло: Вардар - Лозница, Жељезничар - Подгорица, Црвена звезда - Марибор, Витезови Загреб - Радник.

2. коло: Вардар - Жељезничар, Лозница - Подгорица, Црвена звезда - Витезови Загреб, Марибор - Радник.

3. коло: Подгорица - Вардар, Жељезничар - Лозница, Радник - Црвена звезда, Витезови Загреб - Марибор.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана