Борјан: На мечу са Војводином желимо да се са навијачима опростимо од Михајловића

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД- Капитен Црвене звезде Милан Борјан позвао је данас навијаче да дођу у великом броју на меч 20. кола Суперлиге Србије против Војводине, јер ће тај дуел бити посвећен легендарном фудбалеру Синиши Михајловићу, који је преминуо у децембру прошле године.

Утакмица Црвене звезде и Војводине биће одиграна у суботу од 16 сати, а улаз за све навијаче ће бити бесплатан.

"Надам се великом броју навијача. Михајловић је легенда клуба и српског фудбала. Он је био добар човек, а желимо да се на овој утакмици заједно са навијачима на прави начин опростимо до Михајловића", рекао је Борјан за К1.

Он је подсјетио да је Михајловић играо за Црвену звезду и Војводину.

"Михајловић је оставио велики траг у српском фудбалу. Играо је за оба клуба. Желим да на суботњем мечу буде фер и коректна игра, а нека бољи победи. Све мора да прође у најбољем реду на тој утакмици. Позивам све да дођу у што већем броју и да се опростимо од њега како доликује. Наравно, ја се надам победи Звезде", додао је капитен Црвене звезде.

Црвена звезда је први дио сезоне завршила на првом мјесту на табели Суперлиге Србије са 10 бодова предности у односу на Партизан.

"Наши планови су увек исти: да и ове године освојимо дуплу круну, да играмо што бољи фудбал и да сваку утакмицу завршимо победом. Реалност каже да је то изводљиво и да ћемо, Боже здравља, да у томе успемо. На нама играчима је да то покажемо и на терену. По први пут у историји шампион Србије има директан пласман у ЛШ", додао је Борјан.

Он је подсјетио да је Црвена звезда увек имала добре голмане.

"Голманска ситуација је веома специфична. У Звезди сам већ шест година и пре шест месеци сам продужио уговор. Наш клуб има нас неколико изванредних голмана. Звезда је велики клуб и мора да има добре голмане, а ми одржавамо тај ниво. Позиција голмана је најтежа јер мора да буде концентрисан свих 90 минута. Мора да прати игру, да комуницира са одбраном, а некада и срећа треба да те погледа. Психички мора да буде јак и спреман. Звезда игра нападачки и стојимо високо па увек морамо да пазимо да се не деси контра. Голман је важан да добро организује игру у задњој линији, да буде спреман и концентрисан сто одсто", истакао је голман Црвене звезде.

Борјан је навео да је кључ успјеха Црвене звезде у позитивној енергији, која влада у свлачионици "црвено-белих",

"Када је позитивна енергија у свлачионици, када све функционише како треба, када група људи дише заједно и све ради заједно, то доноси резултате. Показали смо то у последњих пет година освајањем титула, а последњих шест година играли смо и Лигу шампиона и Лигу Европе. Нама је свлачионица све. Увек је атмосфера феноменална. Оно што у једном тиму најпре може да пољуља атмосферу су лоши резултати. Много је и до карактера играча, стручног штаба и управе. Ми смо најбољи клуб у Србији и то показујемо из године у годину. Нас не може ништа да пољуља, јер имамо једни друге и велика смо породица. Надамо се и шестој титули у низу", рекао је Борјан.

Борјан очекује да Црвена звезда прољећни дио сезоне почне побједом против Војводине.

"У нашој лиги има доста добрих екипа. Први изазов је Војводина, али идемо из утакмице у утакмицу, не гледамо шта се догађа у туђем дворишту. Не обазиремо се шта раде други клубови. Звезда је велики клуб, а идемо од победе до победе. У фудбалу наравно увек може боље, лопта је округла, али ја верујем у екипу, стручни штаб, навијаче, управу. Верујем да можемо да остваримо добре резултате", истакао је Борјан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана