Боксери Србије на припремама од Елбруса до Златибора

Танјуг
Foto: bokserskisavez.rs

БЕОГРАД - Српски боксери тренутно се налазе на зимским припрема од највишег планинског врха Европе Елбруса до Златибора, али и у градовима од Београда, Бање Ковиљаче, Палића до Крагујевца.

Како се наводи у саопштењу Боксерског савеза Србије, календар сезоне 2022. обилује такмичењима, распоред је згуснут и захтјева велику физичку спремност актера племените вјештине.

Већ 4. фебруара наставља се Регионална лига мечом Марибора и Црвене звезде у Словенији, након којег ће у нове борбе кренути и БК Лозница.

Такође, српске боксере очекује и Суперлига.

Селектор мушке репрезентације Србије Милан Пиперски направио је годишњи план рада и такмичења, у договору са тренерима свих узрасних категорија.

“Сјајан почетак сезоне за српски бокс од којег у овој години очекујемо велике резултате. Задовољни смо како теку припреме наших репрезентативаца почевши од нашег тима који се налази у Русији, а који чине један дио сениора и младих, до на чак четири места у Србији гдје неколико стотина младих боксера свакодневно ради, спарингује, бруси форму. На Златибору су такође сениори и омладинци. У Бањи Ковиљачи кадетски и јуниорски репрезентативци. Палић и Крагујевац угостили су у оквиру зимске школе бокса неколико стотина полазника узраста од 2006. до 2009. и то није све јер у Београду се припремају најбоље српске боксере у категорији сениорки и омладинки. Не памти се овакав почетак сезоне у олимпијском боксу Србије. Радимо пуно и истако тако очекујемо пуно у овој години”, рекао је Пиперски.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана