Богдановић о НБА, Кокошкову и ОИ – “улазак у салу је као улазак у болницу”

Г.С.
Богдановић о НБА, Кокошкову и ОИ – “улазак у салу је као улазак у болницу”

Богдан Богдановић је организовао видео-конференцију са неколико српских новинара, а поред приче о Партизану, говорио је о предстојећем наставку НБА лиге.

“Искрено, нестрпљив сам, Биће занимљиво, спремали смо се колико смо могли. Радили смо у теретани, у гаражи, шутирали мало код комшије, после су нам отворили и халу за тренинг. Спремни смо колико-толико”, поручио је ас Сакраменто Кингса.

“Тешко је одржавати форму, постоји страх, пре свега од повреде… На почетку месец дана нисам шутнуо на кош, мало ми је и пријало, можда сам био презасићен кошарком. Имао сам најдужи одмор откако сам почео да играм кошарку. Доста играча неће бити у Орланду, и људи који имају породице су у додатном страху. Зато је НБА одабрао да свима омогући шансу да одустану, неће никога терати да иду тамо”.

Најављене су строге мјере предострожности на завршном такмичењу у “Дизни центру” у Орланду.

“До 22. јула ће нам бити карантин по доласку у Орландо, имаћемо тестирања на свака два-три дана. И овде у сали, у Сакраменту, стално се тестирамо. Улазак изгледа као улазак у болницу, сви носе маске, мери се температура. Све сам радиш на тренингу, а један тренер те надгледа, и он је са маском. Ми нисмо имали заражене и све је супер функционисало. Било би тешко да одемо тамо и да се неко зарази. Мислим да ће се играчи пазити, сви су свесни ситуације, али смо безбедни колико је могуће. Било би најгоре да крене сезона и да се онда заустави на пола”.

Главни циљ је, каже Богдановић, пласман у плеј-оф.

“Стално се на групи дописујемо о шансама да прођемо даље. Имамо добре шансе, пре месец дана је изашао план наставка и распоред сезоне, додали су нам Лејкерсе и Далас. Треба очекивати и доста изненађења, као што их је било свуда у свету. Можемо да изненадимо из сенке, доста нам зависи од прве три-четири утакмице… Нема домаћег терена и навијача, биће доста другачије. У фудбалу је Јувентус изгубио Куп Италије, видели сте и шта је било у кошарци у немачком и шпанском првенству. Не зна се у каквој су форми играчи, биће тешко свима, али НБА је урадио добар посао и ми смо мотивисани”.

Дотакао се српски кошаркаш и преузимање клупе Фенербахчеа од стране селектора Србије Игора Кокошкова.

“Рекао сам Игору шта мислим, једноставно, то је за њега, да буде главни тренер. Драго ми је да су њега позвали. Жељко Обрадовић је оставио огроман траг и исписао странице историје. Мислим да има тај квалитет и гладан је успеха. Водиће шампионски тим који може да улаже новац и направи екипу. Тешко је после Жељка, али то сви знају. Потписао је на три године и то му даје сигурност да се осећа комфорно”, истакао је Богдан.

Репрезентацију Србије очекује квалификациони турнир за одлазак на Олимпијске игре у Токију.

“Не знамо када ће да буде турнир, нисам упућен у то како ће бити ако се и НБА сезона помери. Шта ако се уђе у плеј-оф, па Ол-стар играчи треба да играју за репрезентацију? Треба и о њима мислити, има доста ствари… Зна се мој став, ако будем слободан и здрав, ту сам увек за Србију”, рекао је Богдан Богдановић, а преноси Б92

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана