Богдан Богдановић, српски кошаркаш из редова Сакрамента: Част нам је да помогнемо Србији

Агенције
Богдан Богдановић, српски кошаркаш из редова Сакрамента: Част нам је да помогнемо Србији

САКРАМЕНТО - Српски кошаркаш Богдан Богдановић отворено је говорио о проблемима са којима је суочен током пандемије вируса корона.

Помоћ Србији усљед пандемије упутили су многи, а уједно и Богдановић, уз саиграча Немању Бјелицу и генералног менаџера Кингса Владу Дивца.

- Осетили смо потребу да помогнемо нашој земљи. То је место одакле долазимо и где смо расли и помогли смо свима који су помогли нама. Њима је потребна наша помоћ. У ситуацији смо у којој можемо да помогнемо и била нам је част да урадимо то - подвукао је Богдановић.

Присјетио се тренутка када је сазнао да су утакмице отказане и да је НБА сезона суспендована. Сакраменту је тада предстојао битан меч са Њу Орлеанс Пеликансима у борби за плеј-оф.

- Прошли смо нормално кроз рутину на дан утакмице. Били смо фокусирани на нашу ситуацију, на борбу за плеј-оф и шансу да одемо у доигравање. А сада само размишљам позитивно о целој ситуацији. Користим ово време да радим на себи, мом телу и да се вратим 100 одсто спреман - рекао је Богдановић.

Прије суспензије сезоне Богдан је постизао 14,5 поена по мечу за 28 минута на паркету, што му је било боље него у прве двије сезоне у лиги.

- Фокусирао сам се на то да будем бољи на коју год позицију ме тим стави, како да доприносим на било који начин. Поред тога циљ ми је био да напредујем у контроли лопте и дриблингу - казао је Богдановић.

Присјетио се и утакмице против Минесоте, када је његов тим успио да надокнади 17 поена заостатка за нешто мање од три минута. То се десило дан након погибије Кобија Брајанта.

- Нико ноћ пре тога није могао да спава. Када погледате какав траг је оставио, када изгубите човека са таквом заоставштином... Било је изузетно тешко играти тај меч - истакао је Богдановић.

Репрезентативац Србије тренира шест дана седмично, али проналази и времена за одмор, мада је то све мање уз видео-игрице.

- Не желим да будем гејмер. Када сте млађи то је супер, то је интересантно. Играо сам игрице да бих се забавио са друштвом, да бих мало главу одвојио од кошарке и стреса током седмице. Ретко је било да играм нешто сам - додао је Србин.

Публика

Комесар НБА лиге Адам Силвер почео је да говори играчима о најгорем сценарију који може да настане као посљедица пандемије вируса корона, а то је да и ће сљедећа сезона бити играна пред празним трибинама. Утакмица нема од средине марта, а најјача лига свијета има проблеме јер 40 одсто приофита добија од улазница.

- Нема поенте ризиковати летовима од града до града ако навијача нема. Биће безбједније ако се игра на једној или двије локације. Уколико један играч има вирус корона, неће бити затворена цијела лига и цијели тим неће морати у карантин. НБА неће инсистирати на тестирању играча докле год постоји потреба у САД да људи буду тестирани - рекао је Силвер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана