Бициклисти и у Вишеграду послије осам година?

RTS
Бициклисти и у Вишеграду послије осам година?

Овогодишња бициклистичка трка Кроз Србију могла би проћи и кроз Вишеград гдје би требало да буде циљ етапе која ће се возити другог такмичараког дана.

 

Директор трке Кроз Србију Владимир Куваља посјетио је Вишеград гдје је разговарао са начелником општине Младеном Ђуревићем о доласку најчувенијег бициклистичког каравана на овим просторима и у Вишеград.

Бициклистички караван "Кроз Србију"

Кроз овај прелијепи град на Дрини најпознатији караван у Југоисточној Европи посљедњи пут је прошао прије осам година, тачније 2011. када је на трци Кроз Србију побједио наш возач Иван Стевић.

Према ријечима господина Младена Ђуревића Вишеград би такмичарима и великом броју медијских екипа које ће пратити овогодишње издање трке Кроз Србију имао прилику да представи своје богате природне љепоте и туристичке потенцијале на прелијепој ријеци Дрини, као и чувени мост и Андрићград гдје би за све учеснике могла бити организована и посебна туристичка тура и посјета овог несвакидашњег туристичког бисера.

На тај начин би се два значајна туристичка центра Јахорина и Андрићград спојили у јединственој бициклистичкој етапи о којој би се причало и данима након трке.

Вишеград је до сада дочекивао такмичаре само као пролазно мјесто на рути трке, тако да би домаћинством полуетапе овај чувени историјски и културни центар заправо први пут био на мапи трке и као домаћин етапе, што би за саму трку Кроз Србију имало огроман значај.

 

Детаљ са прошлогодишње трке

Трка Кроз Србију возиће се од 28. јула до 2. августа, а старт и свечано отварање трке биће у Источном Сарајеву гдје ће се возити прва кружна етапа.

Другог дана бициклистички караван у ком ће бити 150 возача из 30 свјетских земаља, стартоваће са Јахорине, а полуетапа би требало да се заврши у Вишеграду.

Из Вишеграда би бициклисти требало да стартују другог дана вожње ка Прибоју, а државну границу између Босне и Херцеговине и Србије проћиће без заустављања. Циљ ће бити у центру Прибоја који ће други пут бити домаћин етапе на нашој најпознатијој трци.

Према посљедњим информацијама, Вишеград је итекако заинтересован за циљ полуетапе, а у разговору са директором трке Кроз Србију, начелник општине Вишеград Младен Ђуревић нагласио је да је и велики број привредника и компанија у овом крају заинтересован да подржи трку Кроз Србију по угледу на Тур де Франс и трку Ђиро д'Италија, јер сарадња свих субјеката допринеће бољој организацији саме манифестације.

Спортски аспект је такође немерљив јер би и сви љубитељи спорта и бициклизма имали прилику да на улицама града виде вожњу неких од најквалитетнијих свјетских тимова и возача у овом рангу такмичења.

Овогодишња трка Кроз Србију биће једна од најквалитетнијих и најбоље организованих трка у посљедњих 15 година, тако да су градови у Србији и Републици Српској веома заинтересовани да буду дио организације ове манифестације и поздраве чувени караван.

Поред Источног Сарајева и Прибоја, градови домаћини етапа биће још и Мионица, Београд и Пожаревац, а караван ће и ове године проћи кроз прелијепе крајеве Златиборског округа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана