Београд: Од 1. јуна публика на утакмицама и окупљање до 1.000 људи

Srna
Београд: Од 1. јуна публика на утакмицама и окупљање до 1.000 људи

БЕОГРАД - Од 1. јуна на спортским догађајима на отвореном биће дозвољено присуство публике уз дистанцу од једног метра, као и окупљање на отвореном до 1.000 људи, одлучено је данас на седници Кризног штаба.

Такође, од 1. јуна почиње на захтев грађана ЕЛИСА тестирање за октривање антитела. Епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић рекла је за Тањуг да је на седници Кризног штаба којим је председавала премијерка Ана Брнабић, једногласно одлучено да се релаксирају мере у складу тренутном епидемиолошком ситуацијом.

Генерални директор ФК Партизан Милош Важура изјавио је да ће клубу веома значити то што ће од 1. јуна бити дозвољено присуство навијача на утакмицама.

Кризни штаб је одлучио да се дозволе јавни скупови са највише 1.000 учесника, па ће тако од 1. јуна бити дозвољено окупљање публике на спортским догађајима на отвореном.

"Још увек ништа званично нисмо добили, али уколико се то дозволи наравно да ће веома значити клубу. Фудбал није исти са и без навијача. Имамо прилику да гледамо немачку Бундеслигу која се игра без навијача и види се да нешто фали. Сигруно да ће значити велика подршка са трибина, видим да ће бити нека посебна правила. То је добра ствар, јер фудбал се игра због навијача. Без публике то није то", рекао је Вазура Тањугу.

Број навијача биће ограничен, а очекују се и додатне безбедносне мјере попут поштовања физичке дистанце од најмање два метра.

" Надам се да ће све бити спроведено у дело и да ће све бити безбедно. Ми чекамо упуство од Фудбалског савеза и људи који су за то задужени. Колико сам прочитао, мора да буде поштована удаљеност, а то ће изискивати одређену организацију. Подржавамо то и чим доктори то кажу значи да је добра одлука", закључио је Вазура.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана