Бартула: Млади боксери из БиХ имају перспективу

Срна
Foto: Срна

СОКОЛАЦ- Тим-лидер боксерске репрезентације БиХ на Европском јуниорском првенству у Будви Предраг Бартула рекао је Срни да је пет младих боксера својим наступом на том великом такмичењу показало да бокс има перспективу у БиХ и да спада у породицу јаких тимова.

Он је подсјетио да се за бронзану медаља на Европском првенству изборила репрезентативка БиХ Тара Бохатјук побједом над првакињом Шпаније.

Бартула је изразио задовољство што су млади боксери из БиХ имали прилику да покажу колико могу, међу боксерским велесилама из Европе.

"Није срамота изгубити борбу од првака и вицепрвака Европе, али је битно да су наши млади боксери показали да могу изаћи у свијет", истакао је Бартула.

Он је навео да су и два млада боксера из Републике Српске, Вук Мичић из Кик-бокс клуба "Ратник" из Источне Илиџе и Вељко Секулић из Боксерског клуба "Славија" из Бањалуке, као и још три млада боксера из Федерације БиХ, били запажени на овом првенству по добрим борбама у којима је препознат квалитет.

Бартула, који је и тренер Боксерског клуба "Гласинац", очекивао је добар резултат и од члана овог соколачког клуба Луке Вељовића, који није успио да оде на првенство Европе због мјера заштите од ширења вируса корона, иако се непрекидно припремао шест мјесеци.

Он је нагласио да такмичари из Републике Српске нису добили подршку из ресорног министарства Српске за одлазак на ово такмичење и изразио наду наду да ће представници шире заједнице препознати резултате које постижу млади боксери и дати подршку за наступе на даљим такмичењима.

Бартула је истакао да Боксерски савез БиХ има добру сарадњу са боксерским савезима Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Хрватске, те да су се, захваљујући подршци пријатеља, и нашли на Европском такмичењу.

На Европском јуниорском првенство у боксу, које је одржано од 11. новембра до јуче у Будви, учествовале су репрезентације из 23 земље.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана