Бањалучка кошаркашица Саша Чађо се окитила новим златом: Марш на Дрину даје нам снагу за побједе

Милан Зубовић
Бањалучка кошаркашица Саша Чађо се окитила новим златом: Марш на Дрину даје нам снагу за побједе

БЕОГРАД - Друго злато, а четврту медаљу са великих такмичења у само пет година освојиле су кошаркашице Србије. Успјех који је некада тешко било и сањати постао је нешто на шта су дјевојке у дресовима са националним грбом навикле нацију. Злато на Европском првенству у Шпанији нова је потврда најбоље генерације коју је Србија имала, а дио ње је и Саша Чађо из Бањалуке.

- Све то само је потврда великог рада током свих ових година. За неке ствари било нам је потребна чак и деценија да бисмо биле на високом нивоу, а ту мислим на побједу против Шпаније. Радиле смо на себи током свих ових година, унапређивале игру, тако да сада беремо плодове тога - изјавила је Чађо за “Глас Српске”.

Свих шест побједа Српкиње су уписале на Европском првенству. Након групне фазе услиједили су мечеви са Шпанијом, Белгијом и Француском (64:53).

- Свака утакмица била је изузетно тешка, почев од отварања шампионата када смо играле продужетке са Италијом. За сваку смо се исто спремале и најбитније нам је било да концентрација буде на максимуму од првог до 40 минута те да поштујемо оно што смо поставиле пред себе. Белгија је у полуфиналу била велики изазов, јер има квалитетан тим, док је побједа над Шпанијом, на њиховом терену, након продужетка имала посебну чар и драж. Финале је већ било прича за себе и показале смо да можемо побјеђивати квалитетне репрезентације, као и раније што смо могле - истакла је Чађо.

На утакмицу против Францускиња на терен су изашле уз тактове пјесме “Марш на Дрину”, што је један од начина мотивације.

- Када се спремамо за тако велике утакмице, онда запјевамо ту пјесму, понекад и неке друге. То је начин на који излазимо годинама и нисмо жељели никад да га мијењамо. Увијек нам је жеља да изађемо са што бољом и већом енергијом те пружимо све од себе, а та пјесма нам даје ту неопходну додатну енергију - нагласила је Чађо.

Енергију су добијале и са трибина, гдје је најватренији навијач екипе био њен отац Чедо.

- Он је са нама био од првог дана и давао велику подршку. Послије су му се придружили и остали родитељи, који су нас здушно бодрили са трибина па нам је било много лакше играти. То нам је недостајало прошле сезоне и сада нам је много значило када има неко да аплаузом награди добар потез или кош - казала је Чађо.

Наредних дана све дјевојке ће на заслужени одмор, који ће бити краткотрајан, јер ускоро крећу припреме за Олимпијске игре на којима бране бронзану медаљу из Рио де Жанеира. Искористиће прилику да посјети Бањалуку и додатно напуни батерије пред највећу свјетску смотру спорта, гдје им је циљ једна од медаља.

- То се од нас очекује, али не волим да говорим о томе и обећавам да ћемо освојити неку медаљу. Сви имамо жеље, а до медаља се долази великим радом. Мало ћемо предахнути па ћемо поново на припреме да бисмо што спремније дочекале Олимпијске игре - рекла је Чађо.

Жигић навијач

Финалну утакмицу Србије и Француске са трибина дворане пратио је некадашњи фудбалски репрезентативац Никола Жигић, који је био међу најватренијим навијачима. Некадашњи нападач Валенсије у дресу Лос Анђелес Клиперса гледао је утакмицу у друштву породице, а још једном се испоставило да је донио срећу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана