Бањалучанин Вања Добрњац: Част је бити првак државе у којој је поникао Ђоковић

Милан Зубовић
Бањалучанин Вања Добрњац: Част је бити првак државе у којој је поникао Ђоковић

Београд - У години када је прославио пунољетство Вања Добрњац стигао је до првог трофеја у сениорској конкуренцији.

Млади Бањалучанин постао је шампион Србије након тријумфа над Михаилом Радосављевићем резултатом 6:2, 6:1, док је у полуфиналу савладао Тадију Радовановића са 6:0, 6:2. Њему је то један од највећих трофеја у досадашњој каријери, мада је раније освајао турнире у Европи до 14 и 16 година, а имао је занимљив пут до титуле.

- Одиграо сам добар турнир, јако добро полуфинале и финале па резултат није могао да изостане. Хвала Тениском савезу Србије који ми је дао вајлд кард, јер нисам играо сениорске турнире већ само јуниорске, што такође представља мој велики успјех. Поред пехара које сам освајао у млађим категоријама овај је дефинитивно један од најдражих, јер је на вишем нивоу и старосној категорији. - изјавио је Добрњац.

- Све ме ово много обрадовало, јер није мала ствар бити шампион државе из које је потекао најбољи на свијету Новак Ђоковић, па Јанко Типсаревић, Виктор Троицки, Душан Лајовић... као и сви остали због којих је тенис доживио велику експанзију код нас - додао је Добрњац.

Сада га очекује много тежи посао, јер завршава јуниорски стаж и креће са турнирима у сениорској конкуренцији. Зиму ће искористити да се што боље физички спреми за све што га чека на прољеће.

- Овај успјех велика је мотивација за даља искушења, јер ће прелазак бити много тежак. На првенству Србије показао сам да се могу носити са старијима од себе и сада ме чекају још два јуниорска турнира, а онда само сениорски. Током зиме нема турнира у Европи, већ углавном у Азији и Америци, што је доста скупо за путовање, тако да ћу тај период искористи да радим на снази и кондицији. Онда почињу фјучерси и надам се да ћу ићи узлазном путањом - рекао је Добрњац.

Прије ове титуле стигао је до финала јуниорског турнира у Мостару, гдје је бољи од њега био Шон Квенин са 6:4, 6:2. На њему је елиминисао три носиоца и био бољи од Лукаса Палалића, од којег је прошле године глатко изгубио. 

 

Фјучерси

Према ријечима његовог тренера Бојана Мичића, пред Вањом је тежак пут до главног жријеба на фјучерсима.

- Он сада мора да игра квалификације међу професионалним играчима и тражи вајлд карте за турнире. Фјучерси су сљедећа степеница, којих има десетак у региону, све креће са Истарском ривијером. Уз велики рад, труд и ангажман има добре шансе да дође до главног жријеба, мада има много непознатих фактора па је тешко било шта прогнозирати унапријед. Вјерујемо да можемо направити успјех и једва чекамо да почнемо играти са сениорима - казао је Мичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана