Асано за “партизанову” 13. узастопну побједу

Срна
Асано за “партизанову” 13. узастопну побједу

БИЈЕЉИНА - Фудбалери “Партизана” су, на отварању 25. кола Суперлиге Србије, на свом стадиону прекинули непријатан низ против новосадске “Војводине” од три везана пораза и славили са 2:0, забилјеживши 13. тријумф заредом, а јунак побједе је био двоструки стријелац Такума Асано.

У првом дијелу утакмице “Партизан” је био доминантнији, имао је иницијативу, стварао шансе и да је био само мало присебнији, могао је да се прослави “црно-бијели” Јапанац Асано.

Он је имао неколико промашаја, највећа шанса била је у финишу овог дијела меча, али је и погодио у 25. минуту за вођство “Партизана” на паузи од 1:0.

Једини пут када је “Војводина” озбиљније припријетила било је директно из корнера, када је бивши партизановац Никола Дринчић покушао да ухвати голмана Стојковића “на спавању”, али је овај одбранио.

Шанси је било и у другом полувремену, али је виђен још само један гол и то поново од јапанског фудбалера ког је на маестралан начин упослио Бибрас Натхо. Играо се 64. минут утакмице.

Тек тада су гости почели да играју како знају, неколико пута су припријетили, посебно у финишу меча, али голман “Партизана” Владимир Стојковић није дозволио да се мрежа затресе, тако да су црно-бијели остварили нови тријумф.

Остале утакмице су на програму сутра.

Сутра ће у 14.00 часова бити игране утакмице “Чукарички” - “Металац”, “Вождовац” - “Бачка”, “Младост Лучани” - “Златибор Чајетина”, “Напредак” - “Рад”, “Радник” из Сурдулице - “Нови Пазар”.

У 16.05 часова играће “Јавор” - “Инђија”, “Пролетер” из Новог Сада - “Раднички” из Ниша - “Мачва”, “ТСЦ” из Бачке Тополе - “Црвена звезда”.

Табела: “Црвена звезда” 65 /меч мање/, “Партизан” 62, “Војводина” 50, “Чукарички” 48, “Спартак” 40, “ТСЦ” 38, “Пролетер” /НС/ 36, “Радник” 35, “Раднички” 34, “Металац” 33, “Младост” 31, “Вождовац” 30, “Јавор” 28, “Нови Пазар” 27, “Рад” 23, “Напредак” и “Инђија” по 22, “Златибор” 18, “Мачва” /меч мање” 17 и “Бачка” 14 бодова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана