Анонимна Судува стиже на “Маракану”

Глас Српске
Анонимна Судува стиже на “Маракану”

Београд - Надала се Црвена звезда да ће лако проћи Спартакс у првом колу квалификација за Лигу шампиона и вјеровала да ће у другом играти против АПОЕЛ-а који је био апсолутни фаворит против Судуве.

Њена очекивања дјелимично су испуњена пошто су прошли у друго коло, али су Литванци изненадили Кипране чија побједа са 1:0 у реваншу није била довољна да надокнаде 3:1 из првог меча, тако да неће бити својеврсног реванша са српским клубом након десет година, када је АПОЕЛ славио над Звездом и означио почетак велике кризе београдског клуба која је трајала неколико сезона. Теже него што се очекивало фудбалери шампиона Србије прескочили су прву препреку у квалификацијама. Одбрана летонског тима са Паљанином Александром Косорићем на челу одолијевала је све до 78. минута, када је Мохамед ел Фарду Бен начео мрежу, а само три минута касније ефектним голом петом Ненад Крстичић поставио је коначних 2:0. “Црвено-бијели” неће имати много времена за одмор, пошто ће већ сутра од 20 часова играти утакмицу првог кола Суперлиге Србије против Динама из Врања. Овај меч требало је да буде игран у суботу, али је помјерен због утакмице Звезде са Судувом у другом колу квалификација за елитно такмичење, која је на распореду у уторак (20.30) такође на стадиону “Рајко Митић”. Звездин дрес у званичном мечу први пут је обукао Милош Дегенек, који је умјесто Срђана Бабића чинио штоперски пар са Вујадином Савићем. Према незваничним информацијама Бабић ће напустити Београђане и придружити се Копенхагену који за њега платити милион евра обештећења.

- Тешка утакмица. Добро су стајали на терену и вребали контру. Било је тешко пробити, али успели смо. Задовољан сам целом утакмицом и тиме што смо прошли. Све време смо нападали, морало је да се отвори и да дамо тај гол. Пуштали су нас да центрирамо, затворили средину, али дали смо гол на крају - рекао је Крстичић.

Протеклих дана провлачиле су се приче о евентуалном одласку из Звезде, али је он то демантовао.

  • Срећан сам због поготка, било је прича о мом одласку, али ниједног тренутка нисам размишљао о томе, желим да веселим ову публику и да уђемо у Лигу шампиона - додао је Крстичић.

Звезда остаје неповлашћена

Дугорочно гледано, елиминација АПОЕЛ-а у првом колу квалификација није донијела посебне погодности Звезди која је изгубила прилику да буде носилац у трећем колу. Побједник утакмице Црвене звезде и Судуве биће биће неповлашћен на жријебу у понедјељак. Уколико Звезда прође друго и треће коло биће повлашћена у четвртом посљедњем колу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана