Андрија Делибашић, бивши фудбалер црно-бијелих: Не знам како ће Партизан без Илића

Иван Драгичевић
Андрија Делибашић, бивши фудбалер црно-бијелих: Не знам како ће Партизан без Илића

Златибор - Као фудбалера, навијачи Партизана памтиће га по головима у Лиги шампиона. Сезоне 2003/04. Андрија Делибашић играо је врхунски фудбал. Тресао је мреже немилице, па су тако Икер Касиљас, Витор Баиа и Жереми Гавањон капитулирали пред Црногорцем. По завршетку каријере два пута је био у стручном штабу црно-бијелих, а посљедњи пут уз Зорана Мирковића и сагласан је да се Партизан налази у лошем моменту.

Делибашић је сада дио стручног штаба подгоричке Будућности која је на неки начин Партизан у малом. Поред њега и првог тренера Бранка Брновића ту је и Петар Грбић па је логично да се много прича о клубу из Хумске. Моменат никако није добар, а одлазак Саше Илића могао би да продуби кризу. На питање како даље без легендарног капитена, Делибашић одговара “никако”.

- Добри смо пријатељи и свакодневно се чујемо. Партизан је остао без вође у осјетљивом тренутку. Причао сам мало са играчима, дјелују ми погубљено без њега. Окупљао је екипу, био је тај који их је храбрио када су неуспјеси. Први се радовао побједама. Жао ми је што такав човјек није наставио даљи пут у Партизану. Видјећемо шта ће се даље дешавати, мислим да Саша припада Партизану и да Партизан припада њему. По сваку цијену мора да му се пронађе мјесто у клубу, јер искуством и знањем може много да помогне - рекао је Делибашић.

Партизан је прошле сезоне освојио Куп Србије баш на Илићевом опроштају. Током сезоне Мирковић је напустио клупу и умјесто њега дошао је Саво Милошевић, међутим то није промијенило суштину. ''Црно-бијели'' су инфериорни у односу на Црвену звезду, ситуација у клубу је тешка, навијачи подијељени, а за сад је утисак да ће играчки кадар бити тањи него прошле сезоне.

- Није идеалан моменат ни за једног навијача. Оно што се дешава мора да се среди унутар клуба. Партизан је велики, овдје на Златибору играчи нису могли да раде, јер је то клуб који привлачи масе људи. То говори колики је клуб - рекао је Делибашић.

Много се говори о томе да у Хумској лако троше квалитетне људе који су пуно дали Партизану и били му одани. Примјери Мирослава Ђукића, Славише Јокановића, Александра Станојевића, Марка Николића Мирковића, те Мирковића говоре тако.

- То су легенде. Можда нису били у добром моменту у клубу. Опет, никада није лош тренутак да се дође у Хумску, иако се некад не заврши на идеалан начин. Нису потрошени и вјерујем да се у будућности може рачунати на њих - додао је некада сјајни голгетер који годинама ради као асистент у стручном штабу.

Једног дана ће и самостално радити, нада се да ће добити прилику и на клупи “парног ваљка”, али наглашава да у животу воли да иде корак по корак и да не прескаче степенице.

 

Не пријетимо никоме

Будућност европски пут започиње против естонске Транс Нарве која је увелико у такмичарском ритму. Ако Подгоричани прођу прву препреку, у другој рунди играће против украјинске Зорје.

Не можемо да пријетимо никоме, још увијек смо мали. Естонци су имали много проблема. Ми фактички нисмо ни били на одмору, играчи су паузирали десет дана и видим да су спремни за те утакмице. Гледамо само ка првом противнику, а о Зорји ћемо причати ако прођемо прво коло - рекао је Делибашић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана