Андраде: Гол за саиграче, лакше ми је кад је породица ту

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД- Везни фудбалер Партизана Патрик Андраде првенац у црно-бијелом дресу посветио је саиграчима.

Фудбалер из Зеленортских Острва постигао је четврти гол у тријумфу Партизана против Хамруна (4:1) у првом мечу плеј-офа за пласман у Лигу конференција.

"Заиста сам срећан због првог гола и искрено се надам да ће их бити више у будућности. Када постигнете гол и тим побиједи, онда сте једноставно и полетнији. Много ми значи што је породица у Београду са мном, али ипак овај први гол посвећујем мом тиму и саиграчима, јер су они то заслужили!", изјавио је Андраде за званични сајт Партизана.

Иако је релативно касно прикључен екипи, везиста црно-бијелих истакао је да му није требало много времена да се адаптира.

"Искрено, адаптирао сам се одмах. Недостајала ми је породица, али су и они сада ту. Са Рикардом проводим доста времена, показао ми је многа мјеста у Београду и заиста могу рећи да ми се град допада".

Партизан је лоше отворио сезону са тренером Илијом Столицом, али је пронашао ритам после смјене на клупи и доласка Гордана Петрића.

"Истина, нисмо стартовали добро. Имамо добар тим и играче и предано радимо. Сада смо се рестартовали и сигуран сам да вриједним радом можемо бити на правом путу. Што се мене лично тиче, ја се из дана у дан осјећам све боље и боље. Када побјеђујете, цијели тим има више самопоуздања, па тако и ја. Што се тиче формације и моје позиције, ја ћу играти увијек тамо гдје ме тренер најбоље види", рекао је Андраде.

Реванш против Хамруна игра се на Малти 25. августа, а Партизанов везиста најављује јуриш на нову побједу.

"Резултат је добар, али опуштања нема! Имамо довољно времена да се припремимо за пут и дамо све од себе да побиједимо и обезбиједимо пролаз у групну фазу Лиге конференција", закључио је Андраде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана