Американац у дресу Србије?

B92
Американац у дресу Србије?

Игор Кокошков, нови селектор Србије, у разговору за Кош магазин рекао је како размишља да у национални тим позове НБА аса Френка Каминског.

Центар Финикс Санса, Френк Камински, потенцијални је српски репрезентативац поручио је нови селектор Игор Кокошков.

Камински иако је Американац има српске коријене, његов деда по мајци је поријеклом Србин, а још је раније било ријечи о Френковом доласку у српски национални тим, међутим то се није догодило.

“Баш сам га спомињао једној вашој колегиници из медија Кингса малопре, и драго ми је да сте то поменули. Знам да Камински има делом и српске корене, претпостављам са мајчине стране. Не знам тачно детаље, баш ћу то да поделим са колегама у свлачионици. Ако говоримо о том ширем списку, свако ко има такав потенцијал има право и да буде узет у обзир. Камински је НБА играч, разматраћемо, видећемо, он је “стретцх 5”, има добру сезону, Финикс Санс играју добро…”, рекао је Кокошков.

Френк Камински је на универзитету Висконсин у дресу Беџерса имао импресивне партије са којима је играо чак два НЦАА финала. Он је у лигу дошао 2015. године као 9. пик на НБА драфту када су га изабрали Шарлот Хорнетси.

Занимљиво, Камински је у средњој школи играо на турнирима које је организовала српска федерација у Чикагу и тада је носио дрес “Serbian Eagles AC” екипе (Српски Орлови).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана