Александровчани гостују Задру у 16. колу АБА лиге

Милан Зубовић
Александровчани гостују Задру у 16. колу АБА лиге

ЛАКТАШИ - Са много више самопоуздања него прије неколико седмица јер су везали три побједе кошаркаши Игокее иду на ноге Задру у 16. колу АБА лиге.

Сусрет двије екипе које се боре за опстанак на распореду је у недјељу од 17 часова, а први обрачун ове сезоне у Лакташима припао је домаћину којем је то био први тријумф ове сезоне, а до сада их је остварио пет. Тренер Драган Бајић у много бољем расположењу припремао је екипу за ново искушење, али и даље има великих проблема са повредама или болешћу играча па током седмице пуним интензитетом нису тренирали Далибор Илић, Ђорђе Гагић и Рашад Вон уз од раније одустане Марка Томаса и Ваидаса Кариниаускаса.

- Задар је у сличној ситуацији као и ми тако да му је потребна свака побједа у борби за опстанак тако да нам неће бити нимало лако у предстојећој утакмици. Везали смо три побједе тако да се осјети мала еуфорија код играча, управе и навијача што као тренер нимало не волим. То је очекивано тако да сада морам исконтролисти ситуацију и хладне главе ући у сусрет као што смо то радили на протекла три меча јер још нисмо завршили наш посао - изјавио је Бајић.

О Задру је имао много ријечи похвале, а нагласио је да Брајон Ален само може ријешити утакмицу.

- Доласком тренера Данијела Јусупа Задар је почео боље да игра и посложио је коцкице у широком ростеру те квалитет да се могу носити са свима. Ален је играч који може да преокрене ритам утакмице и не устручава се да преузме одговорност што противнику прави велике проблеме - рекао је Бајић.

Посљедње три побједе његова екипа изборила је против екипа које су биле боље пласиране на табели док ће сада у једну руку имати благу улогу фаворита тако да настоји скинуту терет психолошког притиска са леђа својих играча.

- Свака утакмица била нам је под императивом побједе па је тако и сада док се трудим да играчима не намећем притисак. Задар јесте екипа из доњег дијела табеле, али то не мора да значи ништа јер су пред својим навијачима добили Цедевита Олимпију, Будућност и Црвену звезду. То јесте велика ствар, али морамо се базирати на своју игру док морам похвалити играче да добро упијају моје савјете на тренингу и то преносе у игру док још морам похвалити добар посао који одрађује стручни штаб. Екипа много боље игра него када сам је преузео и имамо много више асистенција што само потврђује моје ријечи - истакао је Бајић.

Парови, субота: Цедевита Олимпија - морнар (17), ФМП - Партизан (19), Будућност - Мега (21). Недјеља: Задар - Игокеа (17), Приморска - Крка (19). Понедјељак: Црвена звезда - Цибона (18).

 

СТАТИСТИКА

Домагој вуковић (Задар)

Слика: Домагој Вуковиц

Рашад Вон (Игокеа)

Слика: Расад Вон

15      утакмице    15

19,1   минути       32,1

8,7     поени          15,9

7,1     скокови      4

1,7     асистенције 2,1

13      индекс        13,2

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана