Албански новинар сину дао име по Радомиру Антићу

Агенције
Албански новинар сину дао име по Радомиру Антићу

Велика туга од понедјељка увече надвила се над Србијом када су из Мадрида стигле вијести да је чувени фудбалски тренер Радомир Антић преминуо.

Али Антић није био велики само у својој домовини, већ и широм Европе и свијета. Једну занимљиву причу о значају легендарног српског тренера пренио је познати новинар Ђурђе Мечанин.

Састали су се Мечанин и Антић на Златибору прије годину и по дана како би направили интервју за Моззарт спорт у ком Ђурђе Мечанин ради, али је према ријечима новинара њихов разговор ишао много шире од онога што је замислио најприје да га пита и око чега би правио причу.

Мечанин је, без жеље да угрози каријеру и нормалан живот, открио да је један албански новинар, колега, недавно у част српског тренера сина назвао Радомир, пише Блиц.

Фудбал је давно превазишао све препреке у свијету, а једино они велики и посебни људи у њему су учинили исто то. Има ли бољег примера за такву причу од овог, примјера Радомира Антића.

“Обожаван у Србији, Албанији, Шпанији... Свугдје”, преносе данас броји медији.

Прослављени тренер преминуо је јуче у 71. години живота.

Антић је током каријере водио Барселону, Атлетико Мадрид и Реал Мадрид, а био је и селектор Србије од 2008. до 2010 године, када је ову репрезентацију одвео на Свјетско првенство.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана