Ајакс и Динамо најмање пожељни за Црвену Звезду

Агенције
Ајакс и Динамо најмање пожељни за Црвену Звезду

БЕОГРАД - Фудбалери Црвене звезде отворили су нову сезону Суперлиге побједом на свом терену против Јавора од 2:0, па на миру могу да се окрену припреми за двомеч са Хелсинкијем.

Хтјели признати или не данас у подне сигурно ће предахнути, укључити ТВ пријемнике и гледати жријеб у Ниону, који ће им одредити потенцијалног ривала у трећој рунди квалификација за Лигу шампиона.

Београђани су велики фаворити у дуелима са шампионом Финске, а покушаће већ прекосутра на “Рајку Митићу” да оправдају ту улогу и мирније дочекају реванш у Хелсинкију. Док тренер Владан Милојевић покушава да спусти лопту на земљу и размишља само о сљедећем ривалу, армија навијача и јавност као и обично гледају мало даље под претпоставком да Хелсинки не може да изненади “црвено-бијеле”. Зато је у жижи жријеб који може да споји Звезду и Ајакс у трећој рунди, што би био најнеповољнији исход, а због добро познатих разлога ваљало би избјећи загребачки Динамо који је апсолутни фаворит у другом колу против грузијског Сарбутала. Уколико не буде никаквих изненађења у трећу рунду ће Копенхаген (противник Њу Сејнтс), те АПОЕЛ који игра са Сутјеском, док је незахвално прогнозирати исход дуела БАТЕ - Розенборг. Међутим, ко год да прође у посљедња три пара дефинитивно је пожељнији ривал од Холанђана и Хрвата.

Милојевићу је ипак у фокусу утакмица са Хелсинкијем.

- Иако су у питању само два дана, ипак ћемо моћи и да се добро одморимо и спремимо за Финце. И, надам се, одиграмо добро - рекао је Милојевић.

Голове против Јавора постигли су Бранко Јовичић и Бен из пенала, а посебан аплауз добио је новајлија Жандер, који је изашао из игре у 73. минуту због лакше повреде.

- Жандер није спреман у потпуности и заиста не знам кад је последњи пут одиграо такмичарску утакмицу. Већина странаца је дошла пред крај припрема и сада и немамо баш превише времена да их чекамо, већ они морају да кроз утакмице подижу ниво форме. Он се свидео публици, али и Томане, Кањас и Крстовић су квалитетна појачања и сигуран сам да ће и они побрати аплаузе - истакао је Владан Милојевић.

У протоколу за ову утакмицу није било Лоренца Ебисилија који ће готово овог љета промијенити средину. Након интереса из САД, дошла је и понуда из Азије од 600.000 евра, тако да је одлазак Холанђанина практично питање дана. Врло је извјесно да ће се послије пола године у Београд вратити Милош Дегенек који је спреман да игра и за мању плату даби раздужио опрему Ал Хилала и обукао црвено-бијелу.

Суперлига Србије, прво коло: Спартак - Рад 2:1 (Обрадовић 66, Видаковић 80 - Трифуновић 45+3 пенал), Црвена звезда - Јавор 2:0 (Јовичић 28, Бен 43. пенал), Младост - Радник 2:1 (Павловић 71 пенал, Радивојевић 88 - Заноски 16), Чукарички - Напредак 1:0 (Стојановић 42), Војводина - Мачва 3:1 (Матић 50, 51, Гемовић 90+3 - Стевановић 79), Вождовац - ТСЦ 1:2 (Стојчев 70 - Томановић 55, Силађи 75). Синоћ: Инђија - Партизан, Раднички - Пролетер.

Судува опет у оптицају

У случају црног сценарија и елиминације Звезде од Хелсинкија, Београђани ће пут наставити у трећем колу квалификација за Лигу Европе, па ће данас бити и у том бубњу. Могући ривали “црвено-бијелих'' онда би били побједници мечева Тре Пене (Сан Марино) - Судува (Литванија), Пјаст (Пољска) - Рига (Летонија), Арарат (Јерменија) - Линколн (Сјеверна Ирска), Валур (Исланд) - Лудогорец (Бугарска), те Торшавн (Фарска острва) - Линфилд (Сјеверна Ирска).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана