Адвокат Партизана: Вјерујемо у ЦАС у спору са Асаном

Tanjug
Foto: FK Partizan

БЕОГРАД- Адвокат ФК Партизан Зоран Дамјановић изјавио је данас да вјерује да ће Суд за спортску арбитражу (ЦАС) у Швајцарској донијети одлуку у корист црно-белих у спору са јапанским фудбалером Такумом Асаном.

Асано је добио спор у првостепеном поступку пред ФИФА и, ако та одлука остане на снази, црно-бели ће морати да му исплате 453.281 евро и 898.467 динара.

Међутим, Зоран Дамјановић је у разговору за портал Телеграф.рс изјавио да црно-бели не морају да исплате новац Јапанцу док ЦАС не донесе коначну одлуку након жалбе Партизана.

"Играц Такума Асано са којим је Партизан водио поступак пред ФИФА није остварио своја права на том суду, јер се ради о првостепеној пресуди, а не правоснажној одлуци, којом су делимицно усвојени захтеви играца. Од јануара 2022. године, Партизан је покренуо жалбени поступак пред Судом за спортску арбитражу у Лозани (ЦАС), који има надлежност да укине, преиначи или понови поступак. Док траје процес пред ЦАС, као што је то слуцај са Партизаном и Асаном, клуб није у обавези да исплати новац играцу и све што се појавило у медијима су само произвољне спекулације, јер се ради о првостепеном поступку. Ако већ задиремо у право, чак и одлука ЦАС у неким слуцајевима може да се укине пред Федерелним судом у Швајцарској", изјавио је Дамјановић.

Такума Асано тренутно наступа у бундеслигашу Бохуму.

Јапански нападаћ у Хумску је стигао августа 2019. године, а за црно-беле је наступао до маја 2021, када је раскинуо уговор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана