Игокеа након велике борбе савладала МЗТ

Г.С.
Игокеа након велике борбе савладала МЗТ

СКОПЉЕ - У директном дуелу у борби за опстанак у АБА лиги кошаркаши Игокее побједили су МЗТ.

Након побједе против ФМП-а прије седам дана којом су прекинули серију пораза у регионалној лиги, Игоси су дошли до новог тријумфа. Након велике борбе савладали су МЗТ са 84:78.

Ова два тима не налазе у доњем дјелу табеле. МЗТ је у овај меч ушао са посљедњег мјеста гдје је и остао јер на конту имају само 4 побједе и уз то имају 18 пораза. Игокеа је била двије степенице више и сада након ове побједе имају 3 тријумфа више и 14 пораза. Добра вијест за првака БиХ је и то што имају и један меч мање.

Током цијелог меча у Скопљу видјели смо изједначену утакмицу. Екипе су се смјенивале у вођству, али нити један тим није успио да се одлијепи на велику предност. Игокеа је утакмицу преломила са двије тројке средином треће четвртине када су отишли на плус 8.

Занимљиво је да је то био први тренутак у утакмици да је једна од екипа имала више од 5 поена предности.

МЗТ је у неколико наврата успио да се приљепи, али је Игокеа издржала све нападе и на крају је славила вриједну побједу. У једном тренутку Игокеа је имала двоцифрену предност, али се домаћин није предавао и прије свега са двије везане тројке су пришли на минус 2 на 10-ак секунди до краја. Ипак, бх. тим је на крају успио да слави. Јунак меча без дилеме био је Брајант Крофорд који је у посљедњих 10 минута постигао неколико врло важних поена.

Најбољи у редовима Игокее у овом мечу били су Стефан Ђорђевић с 19 и Крофорд са 13, док се код домаћина истакао Страхиња Мићовић с 18 поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана