Лиге у Српској почињу 16. августа

Милан Зубовић
Лиге у Српској почињу 16. августа

Бањалука - Такмичарска сезона под окриљем Фудбалског савеза Републике Српске почеће 16. августа, а јесењи дио требало би да буде завршен средином новембра.

Ово је одлучено на сједници Извршног одбора ФСРС која је одржана јуче и на којој је такође донесена одлука да ће прелазни рок трајати од 23. јуна до 1. августа. Информацију о међународној активности ФС Републике Српске и ФС БиХ поднио је предсједник ФСРС Миле Ковачевић.

- Припреме за званични пријатељски меч са Србијом су у току и имамо позитивне сигнале из FIFA и UEFA да ћемо добити дозволу. Очекујемо да на сљедећој сједници Извршног одбора ФС БиХ буде упућен званичан захтјев према свјетској и европској кући фудбала да нам одобре одигравање утакмице - изјавио је Ковачевић.

Према извјештају Комисије за процјену штете настале на фудбалској инфраструктури у савезном рангу такмичења утврђено је да она износи 523.820 марака. Овдје се изузимају клубови са подручја општине Шамац (Борац и Младост Тишина). Дат је налог подручним савезима да формирају своје комисије за процјене штете за оне клубове који нису у савезном рангу такмичења, али и да допуне податке из клубова и мјеста гдје Комисија ФСРС није имала приступ њиховим службеним просторијама и теренима. На сљедећој сједници Извршног одбора ФСРС биће расправљано о Пројекту формирања фонда за прикупљање помоћи клубовима и савезима у санацији стадиона и објеката на стадионима, те пословних просторија оштећених у поплавама.

Одбијено јединство

На сједници ИО одбијена је молба Фудбалског клуба Јединство из Брчког да им се врате три бода одузета током недавно завршене сезоне због којих су испали у Трећу групу исток. Да су им остали ти одузети бодови Брчаци би остали у Другој лиги, група исток.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана