Слиједи редуковање листа 65. Избора десет најбољих спортиста Републике Српске:

Никола Лучић
Слиједи редуковање листа 65. Избора десет најбољих спортиста Републике Српске:

БАЊАЛУКА - Друга сједница жирија 65. издања Избора десет најбољих спортиста Републике Српске биће одржана данас од 13 часова.

На првој сједници одржаној прије седам дана усвојена је листа 23 приједлога које су послали струковни савези док ће данас на ред доћи скраћивање листе тако да ће чланови жирија имати тежак задатак да вреднују све постигнуте резултате које су остварили спортисти уз Републике Српске на домаћој и међународној сцени. Предсједник овогодишњег жирија је прослављени српски фудбалер Дејан Станковић, док су у њему још помоћник министра породице, омладине и спорта РС Марио Ђуран, прослављена скијашица са Пала Жана Новаковић, фудбалски тренер Слободан Старчевић, уредници спортских редакција “Независних новина” Горан Кораћ, Радио телевизије РС Драган Новаковић и “Гласа Српске” Душан Репија, те члан спортске редакције “Гласа” Милан Зубовић.

- Прва сједница обично је лагана јер на њој верификујемо пристигле приједлоге, док сада креће онај тежи дио посла. Прошли пут поближе смо се упознали са резултатима наших спортиста и биће нам тешко све то исправно да вреднујемо, а да нико случајно не би остао закинут. Вјерујем да ћемо правилно одрадити овај дио посла пред одлучујућу трећу сједницу на дан Избора када нас чека онај најтежи дио посла, а то је да изаберемо најбољег међу десет најбољих - изјавио је Драган Новаковић, иначе дугогодишњи члан жирија и пријатељ спортске редакције “Гласа”.

Кајакаш Дарко Савић актуелни је носилац титуле најбољег спортисте Републике Српске, а поред њега ове године у конкуренцији је још 22 имена која су предложили спортски савези. Осим избора десет најбољих, на завршној манифестацији биће додијељено још десет награда, признања и плакета и то у категоријама: најбољи спортиста из Републике Српске, најбољи тренер, амбасадор спорта РС, плакета за допринос јачању специјалних и паралелних веза Републике Српске и Србије, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта, најбољи спортски догађај године, плакета за изузетна достигнућа у параолимпијском спорту, плакета за изузетан спортски подухват године, плакета постхумно као и златно перо “Лимун Папић” намијењено најбољем спортском новинару Српске.

Перспективни

Министарство, породице, омладине и спорта током традиционалне манифестације додијелиће десет стипендија перспективним спортистима Српске узраста од 15 до 18 година као и једном спортисти са инвалидитетом. Независно од жирија Избора десет најбољих спортиста Министарство ће спровести процедуру и изабрати своје стипендисте.

Састанак у министарству

Министар породице, омладине и спорта Соња Давидовић данас ће угостити директора “Гласа Српске” Бориса Дмитрашиновића са којим ће разговарати о предстојећој манифестацији.

- У министарству и ове године као и свих претходних имамо партнера. То нам даје додатни вјетар у леђа, баш као што то чине и чланови Организационог одбора на челу са Луком Петровићем - рекао је Дмитрашиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана