Познат датум 67. издања престижне манифестације “Гласа Српске”: Избор десет најбољих спортиста Српске 14. децембра

Милан Зубовић
Познат датум 67. издања престижне манифестације “Гласа Српске”: Избор десет најбољих спортиста Српске 14. децембра

БАЊАЛУКА - Избор десет најбољих спортиста Републике Српске за 2021. годину биће одржан 14. децембра.

Организатор престижне спортске манифестације “Глас Српске” започео је припреме за 67. издање светковине која је одавно превазишла оквире Републике Српске, постала препознатљива у региону, али и већем дијелу Европе. Добар глас увијек се чуо из највећег града Српске, а тако би требало да буде и за мање од два мјесеца. Први корак ка организацији новог Избора представљао је састанак руководилаца “Гласа” са министарком породице, омладине и спорта РС Соњом Давидовић која им је обећала помоћ у реализацији захтјевног пројекта баш као што је то био случај годинама раније. “Глас” и Министарство годинама имају одличну сарадњу која ће бити настављена у наредном периоду.

- Избор десет најбољих спортиста Републике Српске је јединствен догађај са  вишегодишњом традицијом тако да Министарство са задовољством подржава манифестацију која промовише наше најбоље спортисте. Спорт доноси радост, инспирише и мотивише младе људе, али и оне мало старије у овим тешким временима када нам је то потребно. Сигурна сам да ће и овај Избор оправдати очекивања, окупити најбоље спортисте и на најљепши начин заокружити једну спортску годину - истакла је Давидовићева.

У наредном периоду биће формиран Организациони одбор и изабран стручни жири као и предсједник овог тијела. Главна и одговорна уредница “Гласа Српске” Борјана Радмановић-Петровић поносна је на чињеницу да је  Дневни лист Републике Српске сачувао традиционални догађај успостављен још далеке 1955. године.

- Прошла година била је тешка за све нас па је и Избор десет најбољих спортиста одржан у скромном издању, онолико колико су нам услови дозвољавали. Вјерујемо да ће ове године бити много боље и поново ћемо наградити наше најбоље спортисте који проносе славу Републике Српске широм свијета. У овом тренутку можда се чини да има још много времена до одржавања саме манифестације, али ће и то да “пролети”, па смо кренули са уводним припремама. Хвала Министарству на свесрдној помоћи. Наша сарадња увијек је била на врло високом нивоу и вјерујем да ће и у будућности бити тако - изјавила је Радмановић-Петровић.

Перспективни

Као и протеклих година и ове ће бити награђени перспективни спортисти на завршној вечери Избора. Њих ће изабрати Министарство породице, омладине и спорта док ће комисија за избор тек бити оформљена.

- Нећемо заборавити наше талентоване спортисте од којих очекује да засијају наредних година те достигну свјетске висине. Наградићемо све оне за остварене резултате и подржати их у њиховом развоју, јер су они будућност нашег спорта - нагласила је Давидовићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана