Петровић на челу Организационог одбора избора десет најбољих спортиста Републике Српске

Душан Репија
Петровић на челу Организационог одбора избора десет најбољих спортиста Републике Српске

ТРЕБИЊЕ - Генерални директор “Електропривреде Републике Српске” Лука Петровић биће на челу Организационог одбора 65. Избора десет најбољих спортиста Републике Српске.

Позив из “Гласа Српске” који већ шест и по деценија организује најстарију манифестацију овог типа на Балкану, Петровић је без размишљања прихватио и поручио да ће учинити све да припреме и завршна свечаност која је заказана за 16. децембар (Бански двор, Бањалука) прођу на најбољи начин.

- Звучи као фраза, али заиста није тако, јер осјећам велику част што сам изабран за првог међу једнаким када је у питању организација једне од најљепших манифестација у нашој Републици. Предузеће на чијем сам челу и раније је подржавало овај догађај, а наравно и ове ће. Иако су до завршне свечаности остала још два мјесеца у наредних неколико дана попунићемо Организациони одбор и подијелити задатке да ништа не бисмо препустили случају. - рекао је Петровић

Када се тачно зна ко шта ради, не може да не испадне онако како сви прижељкујемо. Ове године манифестација слави и мали јубилеј, тако да морамо да будемо на највишем нивоу и пошаљемо лијепу слику Српске и нашег спорта - рекао је Петровић.

Директор “Гласа Српске” Борис Дмитрашиновић захвалио је Петровићу, али и свим институцијама Српске, као и Министарству породице, омладине и спорта, који дају несебичну подршку приликом организације.

- До завршне свечаности очекује нас много посла, али не сумњам да ћемо га и ове године урадити најбоље што можемо - рекао је Дмитрашиновић.

Овим су практично започете припреме за организацију Избора десет најбољих спортиста Републике Српске, а у предстојећем периоду биће познато и ко ће бити на челу стручног жирија који ће дати и коначан суд о томе ко ће понијети титулу најбољег спортисте за 2019. годину.

Као што је била пракса до сада из спортске редакције “Гласа Српске” на адресе свих спортских савеза биће послат допис да номинују кандидата који је током 2019. године имао најбоље резултате искључиво у сениорској конкуренцији, а ће жири на три сједнице одлучити ко је најбољи међу најбољима.

Кајакаш Дарко Савић актуелни је носилац признања за најбољег током 2018. године.
 

Награде

Поред избора десет најбољих, биће додијељено још 11 признања. Награда најбољи спортиста из Републике Српске на неки начин је у рангу са признањем за најбољег у избору десет најбољих спортиста.

У конкуренцију за ову награду улазе спортисти који су из Српске, а клупску и репрезентативну каријеру граде под заставом неке друге државе, у овом случају најчешће Србије.

Биће проглашен и најбољи тренер, амбасадори спорта Српске, те додијељене плакете за допринос и развој специјалних и паралелних везе РС и Србије, за дугогодишњи допринос и развој спорта, за резултате у спорту за инвалиде, као и за спортски догађај године.

Биће додијељена и повеља за изузетан подухват године, плакета за велики јубилеј, те плакета “Гласа” постхумно. Најбољи новинар добиће награду “Златно перо - Лимун Папић”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана