Марковић најбољи фудбалер Републике Српске

Милан Зубовић
Марковић најбољи фудбалер Републике Српске

БАЊАЛУКА - Нападач Лакташа Бојан Марковић проглашен је за најбољег фудбалера Републике Српске за 2022. годину.

Он је добио признање на 12. манифестацији "Дан фудбала Републике Српске". Марковић је иначе, 2016. године на истој манифестацији изабран за најперспективнијег фудбалера Српске. Управо то признање ове године добио је члан бањалучког Борца Енвер Кулашин и понио је награду "Срђан Качар".

Интернационална награда златна повеља "Миљан Миљанић" додијељена је Синиши Михајловићу, прослављеном тренеру и играчу који је преминуо прошле гопдине. Награду је примио његов брат Дражен.

- Република Српска је још једном показала и доказала колико воли, цени и поштује Синишу Михајловића. По други пут сам у Банском двору да примим награду која носи име по визионару какав је био и мој брат. Морам да се вратим у 2012. годину када је именован за селектора када је направио рез, одрекао се искусних играча и позове голобраде момке... Он је тада утемељио пут садашњој селекцији која је два чута наступила на Светском првенству и надам се да ће заиграти на дугоочекивсном Европском првенству. Хвала вам што негујете име Синише Михајловића - изјавио је Дражен Михајловић.

Златну плакету за допринос развоју фудбала добио је недавно преминули Зоран Вујат чијем је сину Николи награду уручио предсједник савеза Вицо Зељковић.

- Изузетна част је што сваке године окупимо људе из региона и пошаљемо поруку љубави. Савез је основан 1992. године и окупља четвртину становништва Српске. Поносни смо на манифестацију која је покренута 2012. године. Иза нас године искуства, а наградом Миљан Миљанић чувамо успомену на човјека који је помогао оснивању савеза. Изградили смо бренд који афирмише фудбал Републике Српске. Његујући традицију градимо фудбалску будућност - рекао је између осталог Зељковић.

Добитници признања су још:  

-награда "Ратко Крагуљ" за најбољег судију Дамир Лазић (Брчко)

-награда "Илија Пантелић" за најбољег радника Мирослав Кршић (ФК Слога).

-награда "Илија Миљуш" за најбољег тренера Владимир Илић (ФК Крупа)

-специјално признање за популаризацију и међународну афирмацију фудбала и Републике Српске Зоран Аврамовић

-признање за унапређење паралелних и специјалних веза Републике Србије и Републике Српске Борис Врховац о.

-награду за унапређење и очување моралних и професионалних вриједности спортског новинарства Лазо Бакмаз из Новог Сада.

-специјалну награду за очување традиције и изузетне резултате ФК Славија најстаријег клуба Републике Српске добио је Милорад Кошарац.

-награда "Михајло Андрејевић Андрејка" за амбасадора фудбала Иван Ћурковић

- награда за животно дјело "Доктор Милан Јелић" Рано Цвијић.

Фудбалски савез Косова и Метохије уручио је награду Вици Зељковићу и Милораду Арлову.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана