"Глас" на стадиону "Свети Никола" у Барију: Чудо и након 32 године! (ФОТО, ВИДЕО)

Дејан Кондић
"Глас" на стадиону "Свети Никола"
Foto: Дејан Кондић | "Глас" на стадиону "Свети Никола"

БАРИ - Екипа "Гласа Српске" посјетила је данас град Бари и стадион "Свети Никола" у том граду, на којем је Црвена звезда, прије тачно 32 године постала шампион Европе.

И нашу екипу као тадашњег шампиона Југославије погледала је срећа, иако на почетку ништа није обећавало да ће тако бити.

Одмах по уласку на главни улаз на стадиону, нељубазна госпођа која ту ради, кратко и "реско" нам је рекла да не постоји ни промил шансе да уђемо на терен и направимо неколико фотографија.

Исто то нам је, који минут касније, потврдио још један господин који ради на улазу. Био је љубазан, додавши да су сви улази закључани.

- Нема шансе да уђете, нажалост, нити код нас постоје организоване посјете. Први тим је у Болцану, игра вечерас против Судтирола први меч полуфинала плеј-офа за улазак у Серију А - нагласио је господин Ђовани.

У менталитету нашег човека не постоји опција да одустане. Одлучили смо да направимо круг око "Светог Николе".

И онда чудо! Као да је један од највећих српских светаца погледао нашу екипу, која се није предала, упркос (не)могућој мисији.

Једна капија била је отворена за раднике који раде на одржавању стадиона. Дар с неба смо искористили. Прошли смо поред радника и њиховог "пословође" који је причао на телефон. Размишљали смо да нам је он посљедња препрека. Међутим, није нас ни погледао.

Ушли смо! Сунце нас је обасјало, терен култног стадиона и оне грандиозне трибине биле су пред нама.

Успјели смо усликати фотографије које гледате.

Захвални "Светом Николи", уз осмјех задовољства напустили смо стадион обављеног посла.

Чини се да дефинитивно има нешто у овом Барију на данашњи дан и након 32. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана