Животна прича Тамаре Грујић: Добро се добрим враћа!

ГС
Foto: Агенције

Омиљено лице ТВ екрана, Тамара Грујић ових дана живи један сасвим обичан, али испуњен живот и труди се да што више људи у Србији имају исто тако сретне животне околности-

Тамара Грујић је рођена 1977. године у Београду. 

Њени преци са мајчине стране су из Херцеговине и Хрватске, а с очеве из Војводине.

Одрасла је са млађом сестром Катарином на Вождовцу. Завршила је нижу музичку школу и ЏИИ гимназију. Била је предсjедник одељенске заједнице, тренирала одбојку у Црвеној звезди, играла фолклор у Културно-уметничком друштву „Абрашевић", те певала у хору „Обилић".

По завршетку средње школе желела је да упише историју умјетности, али, с обзиром на то да је отац сматрао да се од тога неће „хљеба најести", Тамара је уписала Правни факултет у Београду. На трећој години факултета се прабацила на менаџмент, те је дипломирала економију на Универзитету „Мегатренд".

Упркос добри почецима, у једном интервјуу је казала да је била много стидљива и доста несигурна. Преломни тренутак се десио када је почела да ради на телевизији БК, а скоро потпуно се ослободила треме снимајући "Радну акцију", преноси Стил.

Њено скоро двадесетогодишње искуство рада на телевизији јој је помогло да и емисију „С Тамаром у акцији" води тако да јој гледаност из године у годину расте. Свог садашњег супруга Вука Ђоковића је упознала током једног телевизијског пројекта на коме је он био менаџер локације, а Тамара задужена за кастинг. Брзо су се спријатељили, а потом и заљубили. У том моменту Вук Ђоковић је завршавао продукцију на Факултету драмских уметности у Београду, а Тамара студиј економије на „Мегатренду".

Убрзо су почели да живе заједно, а венчали су се након годину и по дана везе. Наиме, нису могли да се договоре око броја званица па су се вјенчали током љетовања и пропутовања кроз Шпанију.

Вук је хтео интимно венчање, а Тамара свадбу са двесто гостију. Ипак, одлучили су се на трећу опију, па су се вјенчали на Гибралтару. Како је водитељка једном приликом казала, било је то незаборавно искуство.

Вук Ђоковић је пре емисије „С Тамаром у акцији", где ради као извршни продуцент, радио филмове и серије, попут "Јагодића", "Јесен стиже, дуњо моја", "Ничијег детета" и "Влажности" и других.

Он од 2015. године води продукцијску кућу, финансије, администрацију, папирологију, води рачуна о техници и људима и слично. Како је Тамара једном приликом казала, рад са брачним партнером понекад може да буде велики изазов, али је у њеном случају то олакшавајућа околност јер и приватно и пословно проводе много времена заједно.

За супруга каже да је, за разлику од ње, сталожена особа, што је, тврди, добро за посао. Истиче да ју је привукао смислом за хумор, те да је то што увијек може да је насмије „непроцјењиво" и „кључно за успјешан брак".

Додаје да Вук много смиреније прихвата неке ствари, те да има „веома ослобађајући поглед на свет" и „невјероватну лакоћу живљења". Истиче да тако и њу учи да буде сталоженија.

Тамара и Вук су годинама покушавали да добију дете. Водитељка је једном приликом сасвим искрено одговорила да је први пут остала у другом стању када је тек почела да живи са Вуком, али да је побацила несрећним случајем. Другу трудноћу је морала да прекине због продукције у којој је тада почињала.

Никад од јавности није тајила своју велику жељу да се оствари у улози мајке, па их је Бог благословио дјететом:

"Вук и ја дуго смо желели да постанемо родитељи, а откад смо почели да радимо на терену, имала сам у виду да ћу једног дана, боже здравља, бити у другом стању. Зато сам одмах почела да смишљам како ћемо ми, као екипа, тада функционисати.

На крају сваке сезоне снимали смо неколико емисија унапред. Прошле зиме, Вук и ја видјели смо да имамо довољну залиху да на прољеће, без оптерећења с те стране, одемо на вантјелесну оплодњу.

Рачунајући да ће то бити за неколико мјесеци, били смо потпуно опуштени. Баш у том периоду Бог нас је погледао и ја сам, потпуно природно, остала у другом стању," испричала је Тамараза магазин "Сторy" прошле године.

Ових дана сви гледаоци емисије "С Тамаром у акцији" могу да виде и малу Ленку, коју поносна мама води са собом на терен, снимајући нове емисије.

Тамарини пријатељи кажу да је врло дружељубива особа. Велики је љубитељ спорта, нарочито аутомобилизма. Ипак, њена највећа страст је позориште. Једном приликом је казала да би целу плату могла да потроши на гледање представа. У једном интерјуу је признала да тешко подноси неправду, те да су искреност, поштење, марљивост и упорност особине које су јој усадили родитељи. Чврсто је убеђена у то да се све у животу враћа, те верује да, уколико пуно даје да ће јој се много и вратити. Зато и не чуди што снима и продуцира емисију хуманитарног карактера.

Упркос томе што су обезбедили дом многим породицама у Србији, Тамара и Вук немају свој стан и већ годинама живе као подстанари.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана