Здравље испред привреде!

Срна
Здравље испред привреде!

ЛОНДОН - Значајна већина људи широм свијета жели да њихове власти ставе приоритет на очување живота изнад поступака за обнову привреде чији је раст обустављен мјерама уведеним с циљем да се сузбије ширење вируса корона, резултати су глобалног испитивања.

Посљедњи резултати анкете агенције “Еделман траст барометар”, која двије деценије врши испитивања људи о њиховом повјерење у институције, оспоравају мишљење да је међу становништвом присутан “замор од блокада” због пандемије.

Укупно 67 одсто од 13.200 људи испитаних између 15. априла и 23. априла сагласно је са изјавом да “највећи приоритет администрација треба да буде очување што је могуће више живота, чак иако то значи да ће се привреда спорије опоравити”.

Само једна трећина је подржала навод да је за “власти много важније да очува радна мјеста и обнови привреду од предузимања мјера предострожности како би људи били безбједни”.

Резултати су засновани на теренском раду у Канади, Кини, Француској, Њемачкој, Индији, Јапану, Мексику, Саудијској Арабији, Јужној Кореји, Великој Британији и САД.

“Ситуација је компликована јер се истовремено дешавају двије кризе, здравствена и економска, али људи су рекли да су већ у блокади шест до седам седмица и да ништа не значи да остану једну или двије”, нагласио је директор “Еделмана” Ричард Еделман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана