Због двије читуље у новинама и Срби нестрпљиво чекају посљедњи испраћај Хрвата

ГС
Foto: Блиц

Жељко из Загреба, преминуо је у 73. години живота 19. маја 2023. године, а двије читуље објављене у хрватској штампи постале су виралан хит на друштвеним мрежама и то због чињенице да су читуље стајале једна испод друге, само различитог садржаја и то од стране обје жене, као и дјеце које је добио са њима.

Штампарска грешка или живот?

За сада није познато да ли је ово ненамјерна штампарска грешка или се ради о човјеку који је имао два брака. Међутим, сумњу да се не ради о грешци уноси дио текста прве читуље, у којем супруга Штефанија наводи да му је она била жена пред Богом.

Оно што је корисницима Твитера упало у очи поред овог детаља, јесте и покојникова сестра Вишња, односно чињеница да није потписана на обје читуље.

"У дубокој боли јављамо свим рођацима, пријатељима и познаницима тужну вест да је наш драги супруг, отац, деда, свекар, таст и брат, господин Жељко Пасарић изненада преминуо у петак 19. 5. 2023. у 73. години живота. Сахрана драгог покоњика биће у четвртак 25. 5. 2023. у 12:30 сати из мртванчице на Мирошевцу. Термин мисе задушнице биће објављен на погребу.

Почивао у миру Божјем. Ожалошћени: супруга пред Богом Штефанија, син Марко, кћерке Марина и Андреја, унуке Франка, Ника и Карла, снаја Лана, зет Станко те остала тугујућа родбина и пријатељи.", стајало је у опису читуље.

Сестра се огласила само уз једну снају

За разлику од прве, у другој се од Жељка опрашта такође супруга, али овај пут Лидија, али и сестра Вишња, чијег имена нема у првом опроштају од покојника, што су примијетили и корисници друштвених мрежа.

"У дубокој боли јављамо свим рођацима, пријатељима и познаницима тужну вест да је наш драги супруг, отац, деда, свекар, таст и брат, господин Жељко Пасарић изненада преминуо у петак 19. 5. 2023. у 73. години живота. Сахрана драгог покоњика биће у четвртак 25. 5. 2023. у 12:30 сати из мртванчице на Мирошевцу. Термин мисе задушнице биће објављен на сахрани.

Почивао у миру Божјем. Ожалошћени: супруга Лидија, син Винко, унука Неа, снаја Тена, сестра Вишња с породицом те остала тугујућа родбина и пријатељи.", наводи се у тексту.

Оно што је евидентно јесте чињеница да се обје читуље налазе и на онлине издању рубрике посвећене читуљама на порталу "Вечерњег листа"

"Ово ни Нушић не би смислио"

Након што је објава завршила на друштвеним мрежама, велики број Срба је у невјерици гледао текст, те су се само ређали коментари.

Највише лајкова је однио коментар мушкарца који је и поделио слику читуља на Твитеру, а који је написао "Мало је рећи да сам се распао од смеха. А пријатељица каже да би ду*е дала да буде на тој сахрани и после на оставинској...".

 

Malo je reći da sam se raspao od smeha. A prijatetjica kaže da bi dupe dala da bude na toj sahrani i posle na ostavinskoj... pic.twitter.com/jsr7QJBSr4

— Онај проклети Шаговац (@dunavskibluz) May 24, 2023

Међутим, ништа мање инспиративни нису били коментари који су се надовезали на њега: "Ово ни Нушић не би смислио", "Ја навијам за супругу пред Богом, Штефанију", "Доста раје се сврстава уз госпођу "пред Богом". Ем пред Богом, ем већа читуља. И рест мy цасе", "Па, господин", "Па контам да ће сад пола паланке отићи да види ово", "Која је овде супруга важнија, ова коју је венчао у цркви или ова с којом је био у грађанском браку?", само су били неки од њих, преноси Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана