Завирите на прелијепи хрватски оточић гдје ће вам на плажи друштво правити јелени

ГС
Завирите на прелијепи хрватски оточић гдје ће вам на плажи друштво правити јелени

Долазак августа значи да љето полако купи своје кофере, међутим, још увијек није касно за истраживање бајковитих мјеста, а која нам чак и нису тако далеко. Једно од њих је и чаробни хрватски оточић на чијој плажи ћете моћи уживати у несвакидашњем друштву.

 У близини Корчуле, једног од најпознатијих хрватских отока, налази се оточић Бадија чији ће вас призори натјерати да га бар једном пожелите посјетити.

Оточић Бадија је највећи од 19 оточића корчуланског архипелага, што вас не треба преварити будући да је његова површина 0,97 км2.

Иако ненасељен, његове атракције привлаче бројне туристе, а једна од њих су свакако и јелени лопатари који вас дочекују одмах по доласку на оточић.Јелени лопатари стигли су на Бадију 1958. године, кад су два пара донесена с Бријуна.

Претпоставља се да их сада тамо борави десетак, различите доби и величине. До данас прилично су привикнути на посјетитеље који их радо хране и фотографишу се с њима.

Оточић Бадија који је ненасељен, прекривен је макијом и боровом шумом, а тамо ћете пронаћи прелијепе нетакнуте камене и шљунчане плаже.

Она са јеленима није једина. Шетњом стазом према мору, ту је још неколико прелијепих увала.Његова главна атракција је самостан и црква свете Катарине који су подигнути давне 1420. године, а који су управо оно што прво видите када се приближавате овој дестинацији.

Многи га посјећују управо због смиривања духа и трагања за дубљим вриједностима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана