Зашто лого „Ја волим Њујорк" одлази у пензију

ГС
Зашто лого „Ја волим Њујорк" одлази у пензију

Ко год је бар једном био у Њујорку, понео је сувенир, било да се ради о мајици, шољици или магнету за фрижидер, на којој је био утиснут најпознатији лого везан за тај град – "I Love NY" гдjе је умjесто ријечи "love“ стајало срце.

Након педесет година постојања лого одлази у пензију, и биће замијењен новим. Рођењем кампање "WE love NYC", историјски лого "I love NY" одлази у пензију и отвара се нова ера која ставља у други план индивидуалност, и замјеницу „I" односно „ја" заменење са "Wе" тј. „ми".

Све је започело још 2020. када је група Њујорчана створила нпрофитну организацију "NYCNext" не би ли унели мало радости у град погођен, попут остатка света, пандемијом коронавируса.

Сматрали су да је град предуго, и без обзира на пандемију, живео у стилу „Ја па ја" концентришући се превише на индивидуализам где је „свако гледао своја посла", а што је лого „Ја волим Њујорк", према њиховом мишљењу, савршено описивао.

Из тог разлога је донета одлука да се лого промени у „Ми волимо Њујорк сити". „Боримо се за оно што нам је важно, град неће сам да се врати у живот, сви МИ смо му потребни", изјавила је Меријем Баникарим из агенције „Маријем Би".

Слоган „Ја волим Њујорк" настао је 1976. године како би промовисао туризам овог америчког града. Направио га је уметник и дизајнер Милтон Глејзер који је само заправо модификовао већ постојећи лого кога је урадио Чарлс Мос из исте агенције за рекламе за коју је радио и Гласер „Велс, Рич и Грин".

Лого је направљен користећи слова American Typewriter и постао је током свих ових година симбол „Велике јабуке".

Нови лого "We Love NYC" (уместо речи "love" и овде је срце) је огледало времена која се мењају, и која нам показују да се ствари неће променити саме већ уз помоћ свих, без подела и разлика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана