Вјежбе које враћају еластичност кожи: Кратки тренинг за витке руке

Глас Српске
Вјежбе које враћају еластичност кожи: Кратки тренинг за витке руке

Кожа годинама губи еластичност и овај природни процес није могуће зауставити, али стање може да се поправи уз једноставне вјежбе код куће или у фитнес центру.

- Сви волимо лагане вјежбе које је могуће радити и док сједимо испред ТВ-а, па испробајте ове. Осим вишка на стомаку и боковима, жене се најчешће жале на руке које с годинама изгледају све опуштеније. Како би то спријечиле или поправиле, фокус не би требало да буде на ногама, задњици и стомаку баш на сваком тренингу - убаците и вјежбе за руке - каже фитнес инструкторка Лидија Љубичић.

Она подсјећа да вјежбе за руке јачају бицепсе, трицепсе, али и горњи дио леђа. Такође, ријешиће вас и наслага масноћа око пазуха, али и на леђима на подручју копчања грудњака.

- Приликом извођења ових вјежби потребно је да пазите на држање и леђа. Учврстите тијело, посебно труп и стомак и држите равна леђа током извођења вјежби како бисте избјегли могућа истезања мишића поготово код коришћења тегова. Колико год је важно имати лијепо обликоване мишиће, још је важније радити вјежбе правилно и без повреда – савјетује Љубичићева.

Брзи, интензивни тренинг, који траје само десет минута, учиниће руке, рамена, бицепсе и трицепсе издуженима.

- Јачањем мишића постићи ћете чврсте и лијепо обликоване руке, а у томе ће вам помоћи тегови или флашице са водом. Тајна успјеха је у вјежбању рамена, бицепса и трицепса барем 1-2 пута седмично, за сваку мишићну групу 3-4 вјежбе – истиче Љубичићева.

Најчешћи је проблем, додаје, опуштена задња страна надлактице коју учвршћују вјежбе за трицепс.

- Не смијемо запоставити ни рамена која неће створити мушкобањаст изглед, него ће руке бити виткије. Немојте журити док радите вјежбе и запамтите да није битно колико понављања направите, него колико су та понављања квалитетна. Радите вјежбе споро – наглашава Љубичићева.

Додаје да је за одличне резултате неопходно вјежбати све мишиће на тијелу.

- Многи се често питају како учврстити тијело и скинути наслаге масног ткива мислећи да је то могуће само с јако напорним вјежбама које нимало нису забавне, али то није тако – каже Љубичићева.

Савјет

Врло је битно напоменути да се послије вјежбања посветите истезању цијелог тијела како би:

•        спријечили или смањили могућност повреда мишића и зглобова

•        повећали амплитуду покрета

•        побољшали укупну моторичку ефикасност

•        научили да правилно дишете и релаксирате тијело

 

Бесплатне савјете о исхрани и тренингу читаоци "Гласа српске" могу добити путем мејла: [email protected] или на телефон "L-FIT STUDIO": 065/332-332

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана